16. október, 2018 14:37

SODELOVANJE: Svet pomurske razvojne regije imenoval predstavnika v Projektni svet Lendava EPK 2025

PETANJCI: Danes je v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih potekala seja Sveta pomurske razvojne regije, ki jo je gostila Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija.

SEJA SVETA POMURSKE RAZVOJNE REGIJE

Današnjo sejo Sveta pomurske razvojne regije, ki jo sestavljajo vse pomurske občine je gostila Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija. V okviru dnevnega reda današnje seje je bilo tudi imenovanje predstavnika sveta regije v projektni svet Lendava - EPK 2025. Dogovor o sodelovanju pri projektu Lendava Evropska prestolnica kulture 2025 je svet regije podpisal v mesecu avgustu. Projekt je bil predstavljen na prejšnjih sejah in tudi s strani sveta regije potrjen kot prioritetni regijski kulturno-turistični projekt. Tokrat je župan Občine Lendava mag. Anton Balažek predstavil aktivnosti, ki tečejo glede priprav na kandidaturo. Svet pomurske razvojne regije je soglasno odločil, da se v projektni svet Lendava EPK 2025 imenuje vsakokratni predsednik sveta regije.

POZIV POMURSKIM OBČINAM

Župan mag. Anton Balažek je ob tej priložnosti povabil vse pomurske občine, ki želijo pri projektu Lendava – EPK 2025 sodelovati, da se vključijo v oblikovanje skupnih vsebin, programov ter investicijskih projektov.

PODPORA  ŠIFTARJEVE FUNDACIJE

Dosedanja prizadevanja Občine Lendava pri pripravah na kandidaturo  in nadaljnje aktivnosti je že prejšnji mesec pisno podprla tudi Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija, ki projekt ocenjuje kot enega izmed najpomembnejših skupnih projektov v regiji.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test