22. október, 2018 18:15

OTROCI: Nova igrala za gibalno ovirane

LENDAVA: Danes je Pomurska madžarska narodna skupnost Dvojezični osnovni šoli II Lendava predala gugalnico, ki je namenjena otrokom na invalidskih vozičkih.

POSLUH ZA OTROKE IN KREPITEV SKUPNOSTI

Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnosti s Projektom za razvoj vrtcev v Karpatskem bazenu pomaga pri obnovi vrtcev in otroških igrišč. V občini Lendava je v okviru tega projekta načrtovana obnova vrtca v Dolgi vasi in Gaberju, z novimi igrali bodo razveselili otroke v delovni enoti Vrtca Lendava v Tomšičevi ulici, danes pa je novo gugalnico, ki je namenjena otrokom na invalidskih vozičkih, prejela DOŠ II Lendava. Ob predaji je predsednik Sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti Ferenc Horváth izrazil veselje, da lahko s tem projektom otrokom omogočijo lepše prostore, z novimi igrali pa tudi pripomorejo k razvijanju motoričnih sposobnosti otrok in vključevanju bolj ranljivih skupin.

Župan Občine Lendava mag. Anton Balažek je v svojem nagovoru izpostavil, kako pomembno je, da krepimo in gradimo našo skupnost tudi s tovrstnimi projekti in gestami; kajti če imamo občutek za ljudi s posebnimi potrebami, jih imamo tudi za celotno skupnost.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test