30. december, 2018 14:39

PRAZNOVANJE: December v Lendavi

LENDAVA: Zadnje dni iztekajočega se leta je v Lendavi še posebej veselo in praznično; zvoki in melodije domačih ter tujih zasedb so pod zvezdno nebo v Mlinski ulici in gledališko in koncertno dvorano privabili številne obiskovalce.

MLINSKA ULICA V ZNAMENJU GLASBE, KULINARIKE IN POHODA Z BAKLAMI

Na odru v Mlinski ulici so se v zadnjih dneh zvrstile različne glasbene zasedbe. Nastopili so romska etno skupina Del Tuha, prekmurska skupina Weekend band, madžarska glasbena skupina András zenekar, danes pa bodo za praznično vzdušje poskrbeli člani pihalnega orkestra Goričani iz Hrvaške in tamburaši HKD Pomurje. Tradicionalni pohod z baklami so letos začeli v kulinarični ulici in se ob zvokih Weekend banda podali na dvourni pohod v čarobnem soju bakel in prijetnem vzdušju ter ga zaključili v Mlinski ulici ob lokalni kulinariki in glasbi.

PRAZNIČNI KOCERTI

V Gledališki in koncertni dvorani Lendava so za nepozabno doživetje poskrbeli posebej izbrali člani madžarskega nacionalnega ciganskega orkestra, ki ga je vodil večkrat nagrajenegi glasbenik József Csócsi Lendvai. Komorni pevski zbor Vita, ki poleg skladb različnih žanrov prepeva tudi priredbe aktualnih hitov in vedno priljubljenih zimzelenih melodij, se je še zadnjič v tem letu predstavil domačemu občinstvu na božično-novoletnem koncertu. V Cerkvi sv. Katarine pa je v spomin na njihovega člana nastopil komorni zbor Orfej iz Ljutomera. Na božičnem koncertu »Bojanu v spomin« se je komornemu zboru Orfej pridružila tudi pevska skupina Anima in Lendave.

SILVESTROVANJE POD ZVEZDNIM NEBOM

Silvestrovanje v Mlinski ulici se bo pričelo ob 22. uri, kjer vas bodo pod zvezdnim nebom zabavali člani skupine Plamen. Pričetek novega leta pa bo zaznamoval ognjemet.

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test