06. oktober, 2018 16:01

ŠPORT: 22. pohod po Miškovi poti

LENDAVA:  Danes je potekal tradicionalni, že 22. pohod po Miškovi poti, ki je pohodnike vodil iz Lendave k domačiji Miška Kranjca v Veliko Polano.

POHOD PO POTEH MIŠKA KRANJCA

Lepo vreme je danes v Lendavo privabilo okoli 780 pohodnikov, ki so se podali na pot, po katerih je dejansko hodil in jih v svojih literarnih delih opisal naš pisatelj Miško Kranjec. Pohoda so se udeležili tudi šolarji Dvojezične osnovne šole I Lendava, Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana ter dijaki Dvojezične srednje šole Lendava.

TRASA POHODA

Tokratni pohod po Miškovi poti je pohodnike vodil iz Lendave v Veliko Polano. Pričetek pohoda je bil pri Kolesarskem centru Murania v Čentibi in se je nadaljeval v Lendavske gorice mimo piramide in stolpa Vinarium ter ob Ledavi v smeri Velike Polane k domačiji Miška Kranjca. Sama pot predstavlja del Pomurske planinske poti.

110 LET ROJSTVA MIŠKA KRANJCA

Letos mineva 110 let od rojstva pisatelja Miška Kranjca, ki velja za enega najbolj prepoznavnih osebnosti Prekmurja. V literarno zgodovino se je zapisal kot pričevalec malega človeka. Z več kot petdesetimi knjižnimi deli je ustvaril enega najobsežnejših opusov slovenske književnosti.

Foto: PD Lendava

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test