22. maj, 2019 08:38

FINANCE: Delovno srečanje z direktorico finančnega urada

LENDAVA: Vodstvo Občine Lendava se je včeraj v Mestni hiši sestalo z direktorico Finančnega urada Murska Sobota mag. Viktorijo Hudernik in Barbaro Zelko iz sektorja za davke. Predstavnici Finančne uprave Republike Slovenije sta med drugim predstavili tudi novo mobilno aplikacijo namenjeno delavcem za spremljanje obračunanih in plačanih prispevkov za socialno varnost, ki so jo vzpostavili v letošnjem letu.

PISARNA V LENDAVI

Na srečanju je bilo povedano, da bodo uradne ure v pisarni finančnega urada na Glavni ulici 2 v Lendavi tako kot doslej vsak prvi in tretji ponedeljek v mesecu od 8. do 12. ure in od 13. do 15. ure. Pozanimali so se tudi o odzivih občanov glede delovanja pisarne v Lendavi in storitev finančne uprave.

NUSZ

V pogovoru so se dotaknili odmere nadomestila za uporabo stavbna zemljišča; Občina Lendava naj bi bazo podatkov za odmerne odločbe FURS-u posredovala predvidoma še ta mesec. Uvedba davka na nepremičnine pa je prestavljena na naslednje leto.

MOBILNA APLIKACIJA

Finančna uprava Republike Slovenije preko mobilne aplikacije eDavki, ki je namenjena fizičnim osebam in ponuja številne funkcionalnosti poslovanja s FURS, v letošnjem letu omogoča tudi hiter dostop do informacij o obračunanih in plačanih prispevkih za socialno varnost. Več informacij o mobilni aplikaciji eDavki, ki je dostopna tako na Google Play (Android), kakor tudi na iOS Store (Apple) lahko najdete na strani mobilne aplikacije eDavki.
 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test