30. junij, 2019 10:47

INVESTICIJA: Otvoritev večnamenskega objekta v Lendavskih Goricah

GORICE: Na lokaciji nekdanje karavle so krajani in krajanke Lendavskih in Dolgovaških Goric v soboto, 29. junija 2019, pridobili nov, večnamenski objekt, katerega investicija je znašala 498.000 evrov in bo v prvi fazi služil kot vaški dom.

RUŠITEV STAREGA VAŠKEGA DOMA

Pred štirimi leti se je na območju starega vaškega doma v Dolgovaških Goricah pričel graditi razgledni stolp Vinarium. Krajevna skupnost Gorice pri Lendavi je v ta namen odstopila svoje parcele in pristala na rušenje takratnega vaškega doma. Septembra 2015 je bil zgrajen stolp, ki je postal ena najprepoznavnejših turističnih točk v Sloveniji, na kar so, pravijo krajani Goric, zelo ponosni. Štiri leta kasneje so prebivalci lendavskih goric bogatejši za nov večnamenski objekt za srečevanje.

SLAVNOSTNA OTVORITEV

Krajane Lendavskih in Dolgovaških Goric je nagovoril Župan Občine Lendava Janez Magyar: »Tako kot občina obstaja zaradi njenih občanov, obstajajo krajevne skupnosti zaradi njenih krajanov. Tako jaz, kot občinski svetniki in predsedniki krajevnih skupnosti smo bili izvoljeni s strani vseh vas in zaupana nam je naloga, da v kar najbolj meri poskrbimo za interese občanov, krajanov«. Župan je še poudaril pomen enovitega in usklajenega razvoja turizma v občini, predvsem v smeri kakovosti in pristnosti ponudbe. Krajanom goric je zaželel, da s svojim elanom napolnijo objekt in ga namenijo prijetnemu druženju.

Predsednik krajevne skupnosti Gorice pri Lendavi Ivan Denša se je zahvalil vsem, ki so pripomogli, da so lahko v soboto uradno odprli objekt, ki je postavljen v idilično okolje Lendavskih Goric. S srečanjem starejših krajanov, ki je sledilo uradni otvoritvi, se je želel zahvaliti vsem, ki so v prejšnjih letih s svojim delom neutrudno gradili njihovo krajevno skupnost.

Prisotne je nagovoril tudi Dušan Zver, predsednik mestne skupnosti Lendava in Ivanu Denši podaril sliko, ki jo je naslikal krajan Ernest Tűške. »Na otoku vina sredi morja žita, ste tudi vi našli svoj kotiček«, je dejal in jim zaželel, da bi v oazi miru in tišine, na čudoviti lokaciji objekt postal prostor za prijateljska druženja in druge priložnosti.

OBJEKT PREDAN NAMENU

Kulturni program so obogatili Folklorno društvo Prekmurje Lendava, Alina Denša je zapela, Staš Žabot pa je na harmoniko pod mentorstvom Boštjana Baše zaigral Avsenikove viže.

Večnamenski objekt je prejel tudi blagoslov duhovnika Davida Kranerja, nato sta s slavnostnim prerezom traku župan Janez Magyar in predsednik KS Ivan Denša objekt predala njegovemu namenu.

Srečanje se je nadaljevalo z ogledom novih prostorov in pogostitvijo vseh prisotnih.

 

FOTO: Tomaž Galič

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test