24. november, 2018 21:07

INVESTICIJE: Most čez Ledavo ponovno povezal krajane

BENICA in PINCE-MAROF: Danes popoldan so se zbrali zadovoljni krajani ob novem mostu čez Ledavo, ki je ponovno povezal naselji Benica in Pince-Marof. S tem je izpolnjena dolgoletna želja krajanov, z novim mostom pa se je povečala predvsem varnost in pretočnost v prometu.

VEČJA VARNOST IN PRETOČNOST PROMETA

Nov most, dolg 30 in širok 10 metrov, ki vključuje tudi enostransko kolesarsko stezo, bo povečal predvsem varnost in zagotovil hitrejšo pretočnost in dostopnost za vse udeležence v prometu. Most povezuje severni in južni del občine, ta cesta predstavlja najkrajšo pot od Madžarske, preko Slovenije do Hrvaške, za krajane Benice pa je tudi pomembna povezava do avtoceste.

POVEZANI KRAJANI NA OBEH BREGOVIH

Prejšnji most so zgradili vaščani sami, kot tudi tiste pred tem, udarniško, se je ob otvoritvi novega mostu v preteklost ozrla predsednica KS Pince Marof – Benica mag. Branka Bensa:

Tisti most nam je služil vse do letošnjega poletja, ko so se pričela dela za postavitev novega. Danes stojimo na prvem mostu, ki je bil zgrajen s strani stroke. To je prvi most, ki nam ga je kot lastno investicijo zgradila Občina. Za to se županu mag. Antonu Balažku ob tej priložnosti zahvaljujem za posluh in angažiranje. Vaščani smo se mostu veselili in ga znamo ceniti. Ta most nam omogoča, da smo spet varno povezani vaščani na levem in desnem bregu reke Ledave.

INVESTICIJA VREDNA 350.000 EVROV

Investicijo vredno nekaj manj kot 350.000 evrov je vodila Občina Lendava, most pa je zgradilo podjetje Legartis d.o.o. Župan mag. Anton Balažek se je ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so sodelovali pri projektu in zaželel, da naj most uspešno služi svojemu namenu in še tesneje poveže ljudi na obeh bregovih. Izpostavil je še, da bo prav ta cesta vključena v novo mednarodno mrežo kolesarskih poti.

Koliko pomeni ta prometna povezava ljudem, ki živijo na obeh straneh mostu, je bilo mogoče opaziti na otvoritveni slovesnosti. Simbolne otvoritve mostu so se kljub slabemu vremenu udeležili v velikem številu in pripravili lep kulturni program, današnji dan pa sklenili s tradicionalnim družabnim večerom.

Foto: Tomaž Galič

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test