22. maj, 2019 20:00

IZOBRAŽEVANJE: Uporaba Micro:bit na DOŠ Genterovci

DOŠ GENTEROVCI: Code Week Slovenija, Center šolskih in obšolskih dejavnosti, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Microsoft Slovenija so razpisali projekt za spodbujanje sodobnih pristopov k razvoju digitalnih veščin v osnovnih šolah, poimenovan Micro:bit na šoli. V ta projekt se je prijavila tudi Dvojezična osnovna šola Genterovci in s projektno idejo bila izbrana v ožji izbor 16-ih osnovnih šol iz vse Slovenije.

PREPRIČALI Z ALARMNO NAPRAVO

V sredini maja so učenci DOŠ Genterovci na zaključni predstavitvi šolskih projektov na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport v Ljubljani predstavili aktivnosti, ki so se odvijale tekom šolskega leta ter demonstrirali delovanje šolskega izdelka - Micro:bit alarmne naprave. Ekipa šole je izdelala alarmno napravo, s katero se lahko varuje različne predmete. Naprava z zvočnim signalom opozori, takoj ko nekdo želi premakniti varovan predmet.

PREDSTAVITEV V PORTOŽU

S svojo inovacijo so prepričali ocenjevalce in si tako zagotovili povabilo na osrednjo tehnološko-poslovno konferenco – NT konferenca, ki se je odvijala 21. maja 2019 v Portorožu. V tematskem sklopu Razvoj šolstva v dobi umetne inteligence so učenci uspešno predstavili dejavnosti projekta, samo šolo in okolje, v katerem živimo. Skozi kratek kulturni program so lahko obiskovalci spoznali, kako na šoli sobivata tradicija in inovacija. 

Foto: DOŠ Genterovci

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test