07. marec, 2019 13:47

KULTURA: Nova organizacija dela pri pripravi kandidature za EPK 2025

LENDAVA: Občinski svet je sprejel sklep, s katerim se na novo definira delo na področju priprave kandidature Lendave za Evropsko prestolnico kulture 2025, projektu kateremu je Občina Lendava povsem zavezana.

UKINITEV PROGRAMSKEGA SVETA

Aktivnosti in postopke pri pripravi gradiva, ki bo vloženo za pridobitev naziva EPK 2025 vodi in koordinira Občina Lendava, kot ključno upravljavsko telo kandidature ostaja Projektni svet za EPK 2025, ki mu predseduje vsakokratni župan, s potrjenim sklepom pa se ukinja ožji programski svet za izvajanje Lokalnega programa kulture v obdobju 2017-2025 in za pripravo kandidature. Namesto programskega sveta bodo oblikovane delovne skupine, v katere so in še bodo povabljeni strokovnjaki iz posameznih področij kot so zgodovina, etnologija, likovna umetnost, literatura, krajinska arhitektura, arheologija, glasba, arhitektura, kulinarična in vinska kultura, grafični dizajn, marketing, film in gledališče, nove tehnologije.

PRIPRAVA GRADIVA ZA KANDIDATURO

Gre za večje število posameznikov, ki razmišljajo in vidijo onkraj samo aktualnega ozkega časa in prostora, ki imajo široka obzorja, ki poznajo Lendavo in Pomurje in hkrati premorejo pogled v širokem razponu kulturno umetniških in družbeno zgodovinskih danosti in perspektiv Lendave, Pomurja in širšega srednjeevropskega prostora, ki mu pripadamo.

Trenutno je ključna priprava gradiva za kandidaturo, ki jo bo potrebno vložiti do konca tega leta, in v tej fazi je pomembno, da je organizacija dela bolj praktična in učinkovita.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test