06. december, 2018 15:18

LOKALNA SAMOUPRAVA: Napadi in diskreditacije

LENDAVA: Zaradi napada na ožjega družinskega člana in diskreditacij  njegovih sodelavcev je tajnik Občine Matej Furlan podal takojšnjo prekinitev delovnega razmerja.

Tajnik Občine se je odločil za odhod še pred lokalnimi volitvami, ker želi nazaj v gospodarstvo. Dogovorjeno je bilo, da na Občini ostane do konca leta in poskrbi za predajo poslov svojemu nasledniku.
Zaradi grobega napada, ki se je zgodil njegovemu družinskemu članu včeraj pred trgovino Lidl v Lendavi in zaradi diskreditacij, ki jih mnogi sodelavci doživljajo po spletnih medijih, se je odločil, da javno obsodi takšna dejanja in takoj prekine delovno razmerje. V svojem dopisu je poudaril, da je skupaj s sodelavci delal vestno in pošteno. Novemu vodstvu pa bo na razpolaga za predajo poslov.

Na dogodek se je odzval mag. Anton Balažek:
Dogodek odločno obsojam. Vsako nasilno dejanje ter širjenje sovraštva je nedopustno in zaskrbljujoče. Žal smo do teh dejanj preveč tolerantni. Nihče od nas si tega res ne zasluži. Nadaljevanje sovražnega govora so sovražna dejanja. Posledice širjenja sovraštva so lahko za celotno skupnost in odnose v njej pogubne.

O dogodku sta obveščena tudi novi župan Janez Magyar in poslanec Ferenc Horváth.  

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test