19. november, 2018 01:06

LOKALNE VOLITVE: V drugem krogu Dejan Süč in Janez Magyar

LENDAVA: Po preštetju glasov je Državna volilna komisija objavila neuradne rezultate letošnjih lokalnih volitev. Občina Lendava bo župana dobila v drugem krogu, znani pa so mandati v občinskem svetu.

VOLILNA UDELEŽBA

Lokalnih volitev v občini Lendava se je udeležilo 52,22 odstotkov volilnih upravičencev, kar pomeni, da se je volilna udeležba v primerjavi z volitvami leta 2014 povišala za 2,34 odstotke.

ŽUPANSKE VOLITVE

Za županski mandat se je v Lendavi potegovalo pet kandidatov; največ glasov sta prejela Dejan Süč (1.236 glasov) in Janez Magyar (1.195 glasov), ki se bosta pomerila v drugem krogu.

OBČINSKI SVET

V občinskem svetu bo prihodnja štiri leta kar deset različnih list, 4 mandate je dobila SDS – Slovenska demokratska stranka, 3 mandate Zmoremo – Lista Dejana Süča, 2 mandata SMC – Stranka modernega centra, po en mandat pa DeSUS - Demokratična stranka upokojencev Slovenije, Lendava – tudi moja občina, Lista dr. Mihaela Kasaša, Lista občanov za razvoj, NSI – Nova Slovenija-Krščanski demokrati, Lista gasilcev za varnost občanov in SD – Socialni demokrati.

Predstavnika madžarske narodne skupnosti v občinskem svetu bosta Robert Požonec in Ferenc Horváth, romsko skupnost pa bo tudi naslednja štiri leta zastopala Nataša Horvat.

Objavljeni so tudi rezultati volitev članov svetov mestne skupnosti in krajevnih skupnosti. Izide lokalnih volitev v občini Lendava si lahko ogledate tukaj.

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test