14. junij, 2019 12:11

NAPOVEDUJEMO: 14. mednarodni spust Murskih ladij

REKA MURA: Mednarodni spust Murskih ladij se po nekajletnem premoru znova vrača na reko Muro. Po Muri se bodo udeleženci spuščali jutri, 15. junija, in v nedeljo, 16. junija 2019.

POSTANEK NA BENICI

Društvo čolnarjev Dokležovje in Eko udruga Murščak Domašinec organizirata prireditev, spust, ki je namenjen vsem ljubiteljem reke, čistega in zdravega okolja, druženja in prijateljstva.

Spust se bo v soboto pričel v Avstiriji, pri mlinu v Cmureku, in zaključil v nedeljo s prihodom v Domašinec na Hrvaškem. Vmes bo organiziranih več postankov vzdolž reke v Avstriji, na Hrvaškem in v Sloveniji.

Župan in podžupan Občine Lendava Janez Magyar in dr. Mihael Kasaš bosta skupaj z gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Petišovci aktivno sodelovala v spustu. Skupaj z županom Murskega Središča Draženom Srpakom se bodo v nedeljo spustili po reki in se ob 11. uri ustavili na Benici, kjer bo župan Lendave tudi nagovoril udeležence. 

Spust murskih ladij po lepotici Muri vsako leto navduši množico ljudi in ljubiteljev reke, ki ji zaradi izjemnega rastlinskega in živalskega sveta številni pravijo kar evropska Amazonka.

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test