23. januar, 2019 14:10

OKOLJE IN PROSTOR: Srečanje z ministrom za okolje in prostor

LENDAVA: Minister za okolje in prostor Jure Leben se je včeraj po podelitvi Unescovih certifikatov za Biosferno območje Mura v Lendavi sestal z župani in predstavniki občin iz Upravne enote Lendava ter direktorjem javnega podjetja Eko-Park Jožefom Gerenčerjem.

Župan Lendave Janez Magyar je na srečanju izpostavil podeljevanje koncesije za rabo termalne vode, ki je pomemben razvojni potencial za kmetijsko in turizem, dolge birokratske postopke pri sprejemanju občinskih prostorskih načrtov in težave s katerimi se srečuje Občina Lendava ter druga odprta okoljska vprašanja.

POMURSKI VODOVOD

Pomembna tema pogovora z ministrom je bila vezana na projekt Oskrba s pitno vodo Pomurja - sistem A. Občina Velika Polana po zaključku projekta ni podpisala pogodbe o delitvi lastništva in upravljanje ni prenesla na skupnega upravljalca, tako kot je to storilo ostalih šest občin. Glede morebitnega vračanja sofinancerskih sredstev je minister povedal, da občine, ki spoštujejo vse dane zaveze ne bi smele nositi posledic zaradi Občine Velika Polana, ki danih zavez ni izpolnila.

Foto: Lendavainfo.com

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test