14. marec, 2018 20:15

PRAZNIK: Počastitev marčne revolucije v Lendavi

LENDAVA - NARODNOST: Spomin na marčno revolucijo 1848/49 je na Madžarskem državni praznik, ki ga praznuje tudi madžarska narodna skupnost v Pomurju. Svečanost je bila ob spominskem obeležju Széchenyija ter Kossutha in v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi.

ČESTITKE OB PRAZNIKU

Svečanosti sta se med drugimi udeležila tudi direktor Urada Vlade RS za narodnosti mag. Stanko Baluh in župan mag. Anton Balažek. Ob prazniku sta čestitala zbranim. Župan je poudaril, da je malo takšnih krajev, kjer skupaj praznujejo pripadniki različnih narodov tako, kot je to v Lendavi. 

OBNOVA KULTURNE DEDIŠČINE

Pred svečanostjo sta se o obnovi kulturne dediščine v Mestni hiši pogovarjala župan mag. Anton Balažek in dr. Csaba Latorcai, podsekretar v Uradu predsednika vlade, odgovoren za družbene zadeve, varstvo kulturne dediščine ter prednostne kulturne investicije. Na pogovoru je bila prisotna tudi v. d. direktorica Galerije-Muzej Lendava Beata Lazar. Na srečanju je bila izkazana velika podpora ter pripravljenost za sodelovanje pri načrtovani obnovi kulturne dediščine v Lendavi.

FOTO: Tomaž Galič

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test