19. december, 2018 17:07

PRAZNOVANJE: Praznični december in kulinarična ulica

LENDAVA: Praznični čas je čas lepih želja, misli in obetov za prihodnost, december pa je mesec luči in praznovanj ter nasmejanih in srečnih obrazov. Čarobnost tega časa je čutiti na vsakem koraku. Tudi v Lendavi je december čas prazničnih luči ter pestrih dogodkov za mlade in starejše.

ADVEND NA GRADU

December smo pričeli s prireditvijo Advent na lendavskem gradu, v okviru katere so 1. decembra potekali otroški programi, delavnice in čarobne pravljice. Lokalni ponudniki so na stojnicah ponujali domače dobrote in rokodelske izdelke, ob zvokih praznične glasbe pa se je odprla tudi grajska kavarna na prostem Chill on the Hill. Dan pred 1. decembrom pa so za praznično podobo mesta poskrbeli otroci iz Vrtca Lendava in osnovnih šol, ki so izdelali okraske in z njimi okrasili smreke v mestu.

OTVORITEV KULINARIČNE ULICE

Lendavo te dni krasi več sto tisoč lučk, ki ustvarjajo praznično vzdušje na Glavni ulici, v Lendavskem parku in Mlinski ulici. Slednja je letošnje osrednje decembrsko prizorišče, ki se odprlo 15. decembra. Praznični program v Mlinski ulici smo otvorili s kulinarično ulico, ki ponuja domače dobrote in služi kot glasbeno prizorišče, na katerem so uvodoma ozračje že ogreli velenjski trubači Čaga Boys. Za najmlajše pa je na ta dan skrbel Palček Lenko.

DECEMBER V LENDAVI

V sklopu programa December v Lendavi se odvijajo različni dogodki za otroke, predstave in ustvarjalne delavnice, koncerti in razstave. Na lendavskem gradu je ta čas na ogled likovna razstava Klementina Golija “Skozi prostor in čas”, na razglednem stolpu Vinarium pa v sklopu Čarobnih praznikov štirih dežel razstavljajo svoje izdelke rokodelci in društva iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije.

PESTRO PRAZNIČNO DOGAJANJE

Mlinska ulica vas pričakuje vse do izteka letošnjega leta in vabi na božično domačo tržnico z bazarjem, praznične nastope kulturnih društev, koncertno dogajanje z nastopi romskih, slovenskih, madžarskih in hrvaških glasbenikov, zadnjo soboto v letu pa na Pohod z baklami ob zabavnem programu zasedbe Weekend Band. Najdaljšo noč v letu bomo v Lendavi pričakali na osrednjem prizorišču v Mlinski ulici, kjer bo poskrbljeno tudi kulinariko, glasbo in zabavo s skupino Plamen ter preskok v novo leto z ognjemetom!

KONCERTI

Tudi v Gledališki in koncertni dvorani Lendava je danes na sporedu Božično-novoletni koncert učencev Glasbene šole Lendavasta, do konca leta pa še dva večja koncerta, in sicer božično-novoletni koncert KPZ Vita ter koncert svetovno znanega 100–članskega romskega orkestra iz Budimpešte.

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test