15. februar, 2019 14:26

SODELOVANJE: Veleposlanica Madžarske na obisku v Lendavi

LENDAVA: Župan Janez Magyar je danes na vljudnostnem obisku gostil veleposlanico Madžarske nje. eksc. gospo Edit Szilágyiné Bátorfi.

TESNO SODELOVANJE

Župan in veleposlanica sta se pogovarjala o sodelovanju Lendave z Madžarsko, skupnih projektih in trenutnih aktivnostih. Pri tem sta kot pomembnejša projekta izpostavila oživitev železniške povezave Lendava -  Beltinci in kandidaturo Lendave za naziv Evropske prestolnice kulture 2025, ki ji je veleposlanica izrazila podporo in ponudila sodelovanje.

Veleposlanica je poudarila pomembnost boljše turistične promocije kraja ter razvoja dodatne turistične ponudbe. V okviru razgovora pa sta se dotaknila tudi gospodarstva, kjer sta bila mnenja, da je potrebno pripraviti strategijo razvoja gospodarstva, ki bo opredeljevala smernice na tem področju. Izmenjala sta tudi mnenje o medsebojnem sodelovanju ter pregledala možnosti za nadaljnjo krepitev le-tega. Na uvodnem razgovoru sta sodelovala tudi podžupan dr. Mihael Kasaš in vršilka dolžnosti direktorice občinske uprave Aleksandra Kreslin.

Župan je veleposlanico povabil tudi na ogled posameznih krajevnih skupnosti in ji predstavil aktualne projekte, infrastrukturo, številne aktivnosti, ki jih izvajajo krajevne skupnosti, ter izzive ter druge specifike, ki se nanašajo na naše dvojezično območje.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test