03. junij, 2019 11:30

TURIZEM: Lendava na dogodku Diši po Prekmurju

LJUBLJANA: Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani je v soboto potekala tradicionalna etnološko-kulinarična prireditev Diši po Prekmurju, kjer so se Prekmurci predstavili s kulinariko in kulturo.

PREDSTAVITEV LENDAVE

Šest ekip se je merilo tudi v kuhanju bograča, kjer je sodelovala tudi Lendava pod okriljem Zavoda za turizem in razvoj Lendava, ki je promoviral turistično ponudbo Lendave s stolpom, Festivalom Vinarium in novim Hotelom Vinarium ter lendavskimi vini, ki jih je predstavljalo Društvo vinogradnikov in sadjarjev Lendava.

LJUBLJANSKA TRŽNICA DIŠALA PO PREKMURJU

Na Pogačarjevem trgu so se tako na stojnicah predstavili gostinci, vinarji, mojstri ljudske obrti ter drugi ponudniki domačih pridelkov in izdelkov. V sklopu prireditve je potekal tudi kulturno-zabavni program. Nastopili so Marko banda s pevko Tjašo Šimonka, Folklorna skupna KUD Beltinci, glasbena skupina Halgato band, Ljudski pevci in godci Gorički lajkoši ter glasbena skupina Romano glauso.

Prireditev, ki poteka pod okriljem Društva za promocijo in zaščito prekmurskih, velja za eno najbolje obiskanih tovrstnih prireditev ob ljubljanski tržnici.

Foto: ZTR Lendava

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test