29. september, 2018 14:39

TURIZEM: Obiskovalci stolpa uživajo tudi v umetnosti

LENDAVSKE GORICE: Sončna jesenska sobota je v Lendavo privabila številne turiste, že v dopoldanskem času je razgledni stolp v Lendavskih goricah obiskalo veliko organiziranih skupin, turisti pa so uživali tudi v umetnosti.

DANES VEČ KOT 15 IZLETIŠKIH SKUPIN

Čudovit pogled z razglednega stolpa Vinarium Lendava je že v dopoldanskem času navdušil številne obiskovalce, predvsem organizirane izletniške skupine, ki prihajajo iz vse Slovenije, sosednje Madžarske, Hrvaške, Avstrije, v zadnjem času pa beležijo porast tudi organiziranih skupin iz Slovaške. Za dodane informacije in voden ogled stolpa so poskrbele prijazne informatorke. Do dvanajste ure si je tako stolp ogledalo kar osem organiziranih skupin, obiskovalci pa niso uživili le v razgledu in lokalni kulinariki, ampak tudi v umetnosti.

KUPOLA UMETNOSTI

V kupoli razglednega stolpa danes ustvarja akademski slikar Duško Abramušić, ki trenutno živi v Lendavi. Pridružili so se mu tudi obiskovalci in skupaj ustvarjali na temo stolpa in razgleda. Nastala dela bodo v prihodnje v okviru samostojne razstave na ogled v kupoli razglednega stolpa.

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test