24. maj, 2019 21:19

TURIZEM:Otvoritev razpršenega hotela med vinogradi Lendavskih goric

LENDAVSKE GORICE: Ob razglednem stolpu Vinarium Lendava se je danes odvila otvoritvena slovesnost istoimenskega razpršenega Hotela Vinarium, ki je v Lendavskih goricah povezal številne vinske kleti.  Gostje lahko v osrčju vinogradov zaenkrat izbirajo med dvanajstimi vinskimi kletmi in uživajo v miru,  tišini ter se predajajo kulturi, razvajanju in odlični kulinariki.

Državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar je ob odprtju hotela povedala, da turistična ponudba med vinogradi res nudi posebno doživetje obiskovalcem Lendave in njene okolice; pri tem pa je še posebej pomembno povezovanje med različnimi akterji turizma.

Župan Občine Lendava Janez Magyar pa je v svojem nagovoru poudaril: »V občini Lendava turizmu, ki velja za eno izmed najhitreje rastočih gospodarskih panog posvečamo posebno pozornost. Izgradnja stolpa Vinarium, ki ga letno obišče okrog 100.000 dnevnih obiskovalcev, več kot 150 tisoč ustvarjenih nočitev na letni ravni, čez 30 tisoč obiskovalcev Lendavskega gradu in še bi lahko našteval, nas postavlja na turistični zemljevid srednje Evrope. Pozitivni turistični kazalci nam odpirajo nove priložnosti za razvoj, hkrati pa veljajo kot resna obveza, da na poti razvoja turistične ponudbe nadaljujemo še bolj zavzeto.«

RAZPRŠENI HOTEL

Hotel Vinarium je razpršeni hotel. Razpršeni pomeni, da tu hotel ni ena velika hiša s številnimi sobami, ampak hotel povezujejo številne vinske kleti, ki so našpikane po vinorodnem območju.

»Je hotel, ki so ga že zdavnaj zgradile pridne roke številnih vinogradnikov. Zavod za turizem in razvoj Lendava je povezal lastnike zidanic v mrežo in nase prevzel naloge administracije, servisa gostov in trženja. Lastniki pa imajo nalogo vzdrževanja hiše in notranje opreme.Trenutno je Hotel Vinarium sestavljen iz 12 članov, še dodatnih pet je pripravljenih, vendar se bodo vključili nekoliko kasneje zaradi različnih, tudi osebnih, razlogov. Posebno smo zadovoljni, da se novi lastniki zidanic še vedno javljajo in izkazujejo interes za sodelovanje v mreži. Opažamo tudi, da smo zagnali nov investicijski ciklus, kjer marsikateri lastnik sedaj razmišlja o obnovi svoje vinske kleti za turistične namene,« je v predstavitvi projekta povedal Romeo Varga, direktor Zavoda za turizem in razvoj Lendava.

ZA GOSTE Z DRUGAČNIMI TURISTIČNIMI ZAHTEVAMI

Hotel Vinarium je nastal kot eden od projektov, z nazivom »Razvoj nastanitvenih kapacitet v zidanicah«, ki je bil odobren s strani Lokalne akcijske skupine Pri dobrih ljudeh 2020. Namen projekta je vzpostaviti nove nočitvene zmogljivosti v vinorodnem območju, kateri bo lastnikom zagotovil dodatni zaslužek, na destinacijo pa pripeljal ne samo več gostov, ampak goste z drugačnimi turističnimi zahtevami. Gosti z večjo »izvenpanzionsko potrošnjo« bodo generirali dohodek drugim ponudnikom na destinaciji, restavracijam, ponudnikom wellnessa ter aktivnega in kulturnega turizma.

Po otvoritveni slovesnosti so lastniki Vile idile in Vinum Vidae, ki sta del razpršenega hotela Vinarium, gostom predstavili vinski kleti in povedali, kaj vse ponujajo in zakaj so se odločili za ta korak.

Na spletni strani www.hotelvinarium.si pa si je mogoče ogledati vse zidanice z njihovimi opisi ter takoj rezervirati s plačilom s kreditno kartico. Na voljo je tudi opis dodatne ponudbe v okolici, od wellnessa, kulinarike, kulture, doživetij ipd. Izdelana je celostna grafična podoba, profili na družbenih omrežjih, letaki in razglednice.

Foro: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test