07. szeptember, 2020 16:22

PRIREDITVE: Dan Lendavske trgatve

LENDAVA: Prva sobota v septembru je v Lendavi že vrsto let v znamenju Lendavske trgatve s tradicionalno povorko in prikazom etnoloških običajev. Letos je bila glavnina dogodkov zaradi epidemije koronavirusa odpovedana, tudi povorka, ki je vsako leto v Lendavo privabila številne obiskovalce, zato so program izvedli v omejen obsegu.

DAN LENDAVSKE TRGATVE

Dan Lendavske trgatve so na Zvezi kulturni društev Lendava in območni izpostavi Javnega sklada za kulturno dejavnost obeležili s četrto jesensko likovno kolonijo z naslovom Lendavska trgatev v mestnem parku Roža. Obiskovalci pa so si lahko v parku ogledali tudi fotografsko razstavo zadnjih deset povork na prireditvi Lendavska trgatev. Ob odprtju razstave so nastopili ljudski pevci in godci. Predsednica Zveze kulturnih društev Lendava, Danijela Hozjan je bila vesela, da so lahko program izvedli vsaj v manjšem obsegu in če ne drugače preko fotografij obudili spomin na zadnjih deset let tradicionalne povorke v Lendavi, ki bi bila letos že 41. Povedala je še, da je na letošnji likovni koloniji sodelovalo 23 udeležence iz Slovenije, ljubiteljski slikarji iz Hrvaške in Madžarske pa se jim, tako kot prejšnja leta, žal letos niso mogli pridružiti.

FESTIVAL ART VRTILJAK

Mestni park je bil v petek in soboto tudi prizorišče dnevov ustvarjalnosti za otroke v okviru festivala Art vrtiljak, ki ga je organiziralo društva Kaleido, pri festivalskih vsebinah pa so sodelovali še KUD Lavina, ZKD Lendava in Turistično zvezo Lendava vabi. Pripravili so ustvarjalni program za šolske in vrtčevske obiskovalce, različne gledališke predstave in delavnice, z otroki so risali, plesali, se pogovarjali o predstavljenih zgodbah, žonglirali, iskali skriti zaklad, druženja pa sklenili s koncertom.

Foto: Tomaž Galič

 

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test