• 14. maj 2020

  SODELOVANJE: Veleposlanica Madžarske na poslovilnem obisku v mestni hiši

  LENDAVA: Danes je župan Občine Lendava Janez Magar v mestni hiši sprejel veleposlanica Madžarske Edit Szilágyiné Bátorfi, ki zaključuje svoj mandat v Sloveniji in se ji ob tej priložnosti zahvalil za izredno plodno in prijetno sodelovanje.

 • 12. maj 2020

  LOKALNA SAMOUPRAVA: 12. seja občinskega sveta

  LENDAVA: Občinski svet je na 12.

 • 12. maj 2020

  ZDRAVJE: Na dodatni krvodajalski akciji v Lendavi 80 krvodajalcev

  LENDAVA: Rdeči križ Slovenije – območno združenje Lendava je zaradi velikega odziva krvodajalcev na aprilski akciji včeraj organiziral še dodatno akcijo. Tudi tokrat je bila pripravljenost krvodajalcev nad pričakovanji. Odzvalo se je 80 oseb, skupaj v obeh terminih kar 152, ki so darovali 68 litrov krvi.

 • 11. maj 2020

  KORONAVIRUS: Oprostitev plačila omrežnine za vodovodno in kanalizacijsko omrežje

  LENDAVA: Na seji občinskega sveta Občine Lendava minuli četrtek je bil soglasno potrjen predlog župana Janeza Magyarja, da so za mesec april 2020 plačila omrežnine iz naslova vodovodnega in kanalizacijskega omrežja oproščene vse pravne osebe, ki jim je bilo z odloki Vlade Republike Slovenije zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 začasno prepovedano izvajanje dejavnosti.

 • 8. maj 2020

  PRAZNIK: Dan Evrope

  EVROPA: Letos mineva 70 let od tako imenovane Schumanove deklaracije, s katero so predlagali novo obliko političnega sodelovanja v Evropi, ki bo zagotavljala trajni mir med narodi Evrope, kar šteje za začetek povezovanja držav v Evropsko unijo.

 • 7. maj 2020

  KOHEZIJSKA POLITIKA: Minister Zvonko Černač na obisku v Lendavi

  LENDAVA, MESTNA HIŠA: Minister, pristojen za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Zvonko Černač se je z državno sekretarko mag. Moniko Kirbiš Rojs v Lendavi srečal z županom Janezom Magyarjem. Pogovorili so se o aktualnih temah na področju izvajanja evropske kohezijske politike.

  PODPORA GOSPODARSTVU

 • 6. maj 2020

  ZDRAVJE: Poziv krvodajalcem

  LENDAVA: V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor upadajo zaloge krvi, ker se je število krvodajalcev zaradi zaščitnih ukrepov za preprečevanje možnega prenosa novega koronavirusa na nacionalni ravni močno zmanjšalo. Prav nasprotno je odzivnost in pripravljenost krvodajalcev v Občni Lendava bila na aprilski krvodajalski akciji nad pričakovanji in razpoložljivimi kapacitetami, zato bodo krvodajalsko akcijo ponovili 11. maja 2020.

 • 4. maj 2020

  VAROVANJE OKOLJA: Preklic velike požarne ogroženosti naravnega okolja

  SLOVENIJA: Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je danes, 4. maja 2020, preklicala veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju celotne države, ki je bila razglašena 20. marca 2020.

  Inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta z današnjim dnem tako prenehala izvajati poostren nadzor.

  Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

 • 4. maj 2020

  KORONAVIRUS: Sproščanje ukrepov: odpirajo se knjižnice, galerije, muzeji, …

  SLOVENIJa - LENDAVA: Epidemiološka situacija glede novega koronavirusa v Sloveniji se umirja, zato se je začelo postopno sproščanje sistemskih ukrepov za zamejitev širjenja virusa. Pred prazniki je bila tako odpravljena prepoved gibanja zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča. Danes ponovno odpira svoja vrata lendavska knjižnica, od jutri pa si boste lahko ogledali tudi razstave na lendavskem gradu.

 • 30. april 2020

  Čestitka ob prazniku dela

   

  Cenjene občanke in občani Lendave!

  Letošnji prvomajski prazniki in z njimi spomladanske počitnice veljajo kot polčas v dobi pandemije, ki nam spreminja življenja. A to naj ne bo pandemija strahu in nemoči, temveč priložnost, da v nas samih kot tudi v družbi krepimo in ohranimo tisto, kar je dobrega in kakovostnega.