• 31. julij 2020

  ZDRAVSTVO: Novo sodobno reševalno vozilo za Zdravstveni dom Lendava

  LENDAVA: Občina Lendava se je skupaj z ostalimi občinami - soustanoviteljicami Zdravstvenega doma Lendava prijavila na razpis za sofinanciranje nujnega reševalnega vozila. Ministrstvo za zdravje RS je ta teden sporočilo, da bo sofinanciralo novo reševalno vozilo v višini 73.350,00 evrov, preostala sredstva do nabavne vrednosti, ki znaša 145.561,42 evrov, pa bo zagotovil Zdravstveni dom Lendava.

 • 30. julij 2020

  NAPOVEDUJEMO: Poletni večeri na letnem odru gledališke in koncertne dvorane

  LENDAVA: Na letnem odru gledališke in koncertne dvorane bo danes na sporedu lutkovna predstava za najmlajše, v petek si lahko ogledate francoski film, v soboto pa bo nastopila glasbena zasedba mladih glasbenikov, ki jih navdušuje stara glasbena zapuščina z območja Prekmurja in Porabja.

  OTROŠKA PREDSTAVA

 • 29. julij 2020

  KMETIJSTVO: Državni razpis za naložbe v nakup nove mehanizacije in opreme za sečnjo in spravilo lesa

  SLOVENIJA: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je objavilo Javni razpis za operacijo naložbe v nakup nove mehanizacije in opreme za sečnjo in spravilo lesa iz PRP 2014-2020 (PRP 1014–2020) za leto 2020. Za ta namen je razpisanih 8 mio EUR nepovratnih sredstev.

 • 29. julij 2020

  PRAZNOVANJE: Proslavili 100 let Marije Bobovec

  LENDAVA: V Domu starejših Lendava so včeraj proslavili 100. rojstni dan naše občanke Marije Bobovec. Ob tej priložnosti so slavljenki zapeli zaposleni in uporabniki doma ter njena družina. Župan Občine Lendava Janez Magyar in podžupanja Rozina Nemec zaradi trenutnih razmer nista osebno voščila slavljenki, sta pa voščilo in manjšo pozornost za jubilantko predala vodstvu doma starejših.

 • 27. julij 2020

  POZIV: Zbiranje starih fotografij Lendave in Lendavčanov

  LENDAVA: Občina Lendava in Galerija-Muzej Lendava pozivata k zbiranju starih fotografij Lendave in Lendavčanov iz osebnih in družinskih arhivov, ki bi jih želeli zbrati v knjigi. Publikacija bo zanimiva tako za nas domačine, kot tudi vse tiste, ki so kakorkoli povezani z Lendavo.

 • 24. julij 2020

  FESTIVAL VINARIUM: Dan ribje čorbe in bograča ter lendavska trgatev bodo obeleženi v omejeni obliki

  LENDAVA: Prireditve Festivala Vinarium, ki so bile konec avgusta in v začetku septembra načrtovane v razpršeni različici, ne bodo izvedene zaradi aktualnih epidemioloških razmer in omejitve zbiranja oseb. Bodo pa posamični dnevi prireditev 22. in 29. avgusta ter 5. septembra kljub vsemu obeleženi v omejenem obsegu.

 • 24. julij 2020

  NAPOVEDUJEMO: Hotiške ribe za domov

  HOTIZA: Hotiški ribiški dnevi so tradicionalna prireditev, ki jo vsako leto organizira Turistično društvo Hotiza v sodelovanju z ostalimi društvi in KS Hotiza. V letošnjem letu bi obeležili 25 let te prireditve. Zaradi ukrepov za omejitev širjenja koronavirusa tradicionalna tridnevna prireditev Hotiški ribiški dnevi odpade. Vsem, ji bi ta viken radi okusili "hotiške ribe" pa so pripravili RIBE TO GO.

 • 23. julij 2020

  LOKALNA SAMOUPRAVA: S seje občinskega sveta

  LENDAVA: Občinski svet je včeraj na 13.

 • 23. julij 2020

  TURIZEM: Poziv vsem domačim pridelovalcem v občini Lendava

  LENDAVA: Eden od ključnih dejavnikov trajnostno naravnane in butične turistične destinacije je kakovostna lokalna ponudba pridelkov, živil in izdelkov. Občina Lendava si prizadeva, da bi se v turistično ponudbo vključilo čim več lokalnih pridelkov in prehranskih izdelkov, tako na ravni direktne prodaje kot tudi dobave ponudnikom nastanitvenih kapacitet, vključno z družbo Thermal Resort Lendava.

 • 22. julij 2020

  TURIZEM: Večerja z razgledom vabi na posebno doživetje na stolpu Vinarium

  LENDAVSKE GORICE: Turistična atrakcija stolp Vinarium Lendava, ki letos praznuje peto obletnico delovanja, bo avgusta na vrhu samega stolpa gostil Večerjo z razgledom, ki sledi konceptu 5-zvezdičnega doživetja za individualne goste.