30. januar, 2020 14:57

ŠPORT: Eszter Horváth in Luka Denša najboljša športnika občine Lendava

LENDAVA: Športna zveza Lendava je včeraj v Gledališki in koncertni dvorani podelila nagrade in priznanja najboljšim športnikom, društvom in strokovnim delavcem v občini Lendava v letu 2019. Na vrhu sta plavalka Eszter Horváth in judoist Luka Denša, ekipa leta pa članska ekipa NK Nafta 1903.

NAJ ŠPORTNICA IN NAJŠPORTNIK LETA 2019

Za najboljšo športnico leta 2019 v lendavski občini je bila razglašena Eszter Horváth iz Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci, na drugem mestu je Mia Kovač in na tretjem Vita Kulčar, obe prihajata iz Judo kluba Lendava. Najboljši športnik leta 2019 je Luka Denša iz Kluba borilnih veščin Judo Lendava, člana Lokostrelskega kluba Lendava pa sta zasedla drugi dve mesti, Kristijan Horvat drugo in Gyula Cseh tretje mesto.

NAJ EKIPA

Naj ekipa, klub oz. društvo leta je članska ekipa NK Nafta 1903, na drugo mesto se je uvrstila članska ekipa Odbojkarskega kluba Lendava, na tretje mesto pa Lokostrelski klub Lendava.

POSEBNE NAGRADE IN PRIZNANJA

Jubilejno nagrado je prejelo Območno društvo nogometnih trenerjev Lendava ob 40. obletnici delovanja. Državni in evropski prvak v taekwondoju Beno Misija je prejel priznanje za posebne dosežke v športu v letu 2019. Priznanje za posebne uspehe v kolektivnem športu za perspektivne športnice je dobila Eva Čiček iz Odbojkarskega kluba Lendava. Jožef Hozjan iz Lokostrelskega kluba Lendava je postal športni strokovni delavec leta, naj rekreativec pa Damijan Horvat iz Kolesarskega kluba Lendava.

PERSPEKTIVNI ŠPORTNIKI

Imenovali so tudi perspektivne športnike in športnice ter ekipo leta:
“Perspektivni športnik leta”
1. mesto: Niko Horvat Lokostrelski klub Lendava
2. mesto: Milan Galamboš, ŠSK COAL Petišovci
3. mesto: Nikita Peshehonov, Badminton klub Mladost
4. mesto: Anel Hac Gyorkos, KBV Judo Lendava
5. mesto: Štefan Bogdan
6. mesto: Čeleš Gal, Judo klub Lendava

“Perspektivna športnica leta”
1. mesto: Nika Bedič, Badminton klub Mladost Lendava
2. mesto: Iva Koša, Badminton klub Mladost Lendava
3. mesto: Lana Škraban, KBV Judo klub Lendava
4. mesto: Sara Sep, KBV Judo klub Lendava
5. mesto: Tija Horvat, Badminton klub Mladost
6. mesto: Rija Gabor, Judo klub Lendava

“Perspektivna ekipa leta”
1. mesto: OK Lendava, ekipa male
odbojke
2. mesto: ŠSK COAL Petišovci, pionirji
3. mesto: KBV Judo Lendava, ml. deklice U12

ČESTITKE NAGRAJENCEM 

Prireditve se je udeležil generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije Blaž Perko, zbrana pa sta nagovorila tudi predsednik Športne zveze Lendava Andrej Matjašec in župan Občine Lendava Janez Magyar, ki se je ob tej priložnosti zahvalil trenerjem, klubom, društvom in družinskim članom, ki bodrijo in podpirajo športnike pri uresničevanju njihovih sanj, vsem dobitnikom pa čestital in jim zaželel obilo športnih uspehov tudi v prihodnje.

Foto: Tomaž Galič

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test