13. maj, 2019 13:16

ŠPORT: Tradicionalen blagoslov motorjev in otvoritev motoristične sezone

LENDAVA: Preteklo soboto je Moto klub Lindau Lendava organiziral že tradicionalni blagoslov motorjev s katerim domači klub simbolno odpira motoristično sezono ter se tako pridružuje preventivnim akcijam po vsej Sloveniji, s katerimi opozarjajo na svojo aktivno udeležbo v prometu.

OTVORITEV MOTORISTIČNE SEZONE

Letošnji blagoslov motorjev je bil že deveti po vrsti in velja kot simbol za otvoritev motoristične sezone. Samemu blagoslovu motorjev pod kostanji pri cerkvi sv. Katarine je sledila krožna vožnja ter druženje na lokaciji kluba v Petišovcih.

PREVENTIVNA AKCIJA

Prireditev pa ni zgolj družabne narave, temveč se z njo klub pridružuje preventivnim akcijam po Sloveniji, s katerimi motoristi opozarjajo na svojo aktivno udeležbo v prometu. Skupaj s Svetom za vzgojo in preventivo v cestnem prometu tudi čez leto organizirajo več izobraževanj in seminarjev na temo varnosti v prometu.

SODELOVANJE IN POVEZOVANJE MOTORISTOV

Župan Občine Lendava Janez Magar se je v soboto sestal z motoristi iz Zalaegerszega in predstavniki domačega moto kluba; dogovorili so se za sodelovanje na letošnjem Pomurskem galopu, ki bo 6. julija v Lendavi.

Foto: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test