05. september, 2019 13:15

FESTIVAL VINARIUM: Foto utrinki z bogračfesta

LENDAVA: minulo soboto se je v mestnem jedru odvilo največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji. V spodnji galeriji so zbrani foto utrinki celodnevnega dogajanja na festivalu.

OD GODBE NA PIHALA DO KONCERTA LUKE BASSIJA

Festivalsko dogajanje se je 31. avgusta pričelo z jutranjim nastopom godbe na pihala.
Medtem ko so ekipe pričele z urejanjem tekmovališč, so se na pot Murskega Središča proti Lendavi v sklopu projekta »S harmoniko po obrobju treh držav« podali harmonikarji glasbene šole Bučar. 60 jih je prešerno raztegovalo meh vse do stolpa Vinarium, pa nazaj do Glavne ulice, kjer so stopili na oder pri Mestni hiši.

Ko je iz kotlov že dišalo in se je vrvež na ulici razplamtel, so obiskovalci v mestu lahko prisluhnili ritmom Carthago banda, v mestnem parku so otroci uživali na predstavi Balatonči in Murka Miškinega gledališča, Vrtec Lendava je pripravil fit igralnico in otroški bograč. V mestnem parku so se mimoidoči posladkali v Sladki ulici, v Muzeju meščanstva, tiskarstva in dežnikarstva pa so otvorili zgodovinsko razstavo o Mihaelu Hadiku. Pester spremljevalni program so dopolnjevali selfie kotiček in bograč suvenirnica, kulinarična ulica in brezplačen avtobus na stolp VInarium.
Po razglasitvi mojstrov bograča, naj spomnimo, zmagovalna ekipa je letos postala ekipa Dolga vas, se je dogajanje preselilo na osrednji prireditveni oder pri Hotelu Cubis, kjer sta publiko zabavala Tanja Žagar in Luka Bassi še dolgo v noč.

ZAKLJUČEK FESTIVALA VINARIUM

Z Lendavsko trgatvijo, 40. po vrsti, se bo v soboto, 7. septembra 2019, sklenil letošnji Festival Vinarium.

V mestnem parku Roža najmlajše pričakujejo že ob 9. uri (animacija, 3. Mini likovna kolonije), od 13. ure naprej pa se bo dvorišče lendavske knjižnice spremenilo v pravljično dvorišče.

Pri Hotelu Cubis se bo med 9. in 14. uro odvijal sejem rokodelstva, od 14. do 16. mednarodni folklorni festival, ob 18. uri vas bodo na odru zabavali Avseniki, od 21. ure naprej pa Poskočni muzikanti.

Tradicionalna povorka skozi staro mestno jedro s predstavitvijo običajev, opravil in noš, se bo pričela ob 11. uri in bo prava paša za oči, kulturna dediščina v pesmi in plesu bo očarala ljubitelje folklore.

Vabljeni!

Foto: mediaspeed; Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test