23. avgust, 2019 15:18

FESTIVAL VINARIUM: Mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje čorbe

LENDAVA: Uvodna prieditev letošnjega Festivala Vinarium bo tradicionalno XIV. Mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, ki bo to soboto, 24. avgusta 2019, na zelenici pred poslopjem bara Drvarnica. Na tradicionalni kulinarični prireditvi lahko poizkusite ribjo čorbo ali pa se preizkusite v kuhanju te jedi.

PESTRO SOBOTNO DOGAJANJE

Na zabavno-kulinarični prireditvi vas čaka pestro popoldansko dogajanje. Osrednji dogodek dneva bo tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, ki se bo začelo ob 14. uri in ki vsako leto privabi vedno več sodelujočih ekip ter obiskovalcev. Pripravili so brezplačni otroški razvedrilni programi (lokostrelstvo, jahanje, vožnja s kočijo, napihljiva igrala, tetoviranje z bleščicami, poslikava obraza), mednarodni folklorni festival, s prizorišča bo oddajal tudi Pomurski madžarski radio s svojo oddajo Zajemite iz Pomurskega madžarskega radia.

KULINARIKA

Obiskovalci lahko na prizorišču poskusijo različne ribje čorbe tako z Madžarske, kakor tudi iz lokalnega okolja, pa tudi drugih ribjih specialitet ne bo manjkalo. Poleg ribjih jedi bodo ob zvokih glasbe panonske nižine na voljo tudi tradicionalne jedi in vina vinorodne okolice Lendave.

VEČERNI KONCERT

Razglasitev rezultatov bo ob 18.30 na prireditvenem odru. Nato sledi koncert skupine Tokos s prijatelji in koncert solistov romske glasbene skupine Pannon Cigányzenekar (Baranyai Lajos in prijatelji).

Več o Festivalu Vinarium na www.festivalvinarium.si

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test