26. avgust, 2018 00:01

FESTIVAL VINARIUM: Zmagovalci Bogračfesta 2018 Turistično društvo Hoče

LENDAVA: Danes se je v Lendavi odvilo največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji, na katerem se je zbralo 84 tekmovalnih ekip iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške.

SVETOVNA PRESTOLNICA BORAČA

Kulinarična prireditev že skoraj dve desetletji poskrbi, da mestno jedro zadiši po tej priljubljeni jedi na žlico, privabi pa tudi več tisoč obiskovalcev. Ocenjevalna komisija je za najboljši bograč v kategoriji »Mojstri bograča« razglasila ekipo Turistično društvo Hoče. Naziv za »Najlepše urejeno tekmovališče« pa je prejela ekipa Artex - Linox. Letošnjo mednarodno etno-kulinarično prireditev v Lendavi je obiskalo več tisoč obiskovalcev, ki so uživali v pokušanju bograča, vsi kuharji pa so še enkrat več dokazali, zakaj Lendava nosi naziv Svetovna prestolnica bograča.

KUHARSKE EKIPE

Kot vsako leto, so tudi tokrat organizatorji vsem kuharskim ekipam priskrbeli drva ter kotle, pripravili pa so tudi vse sestavine, ki so potrebne za pripravo vrhunskega bograča. Danes so v kotlih v starem metnem jedru, na 1400 metrov dolgem prizorišču, skuhali okrog 500 kg mesa, 600 kg krompirja, čez 500 kg čebule, 40 kg česna, 200 litrov olja in masti ter 100 kg paprike. Vsaka ekipa pa je poleg predpasnikov prejela tudi komplet Vinarium kozarcev v spomin na letošnji Bogračfest.

MASTERCHEF JAKA

Svoj bograč je tokrat pripravil tudi aktualni slovenski Masterchef, Jaka Mankoč. Za pripravo vrhunskega bograča se je pripeljal iz Kopra ter poprijel za kuhalnico. Na Bogračfestu je tokrat sodeloval prvič, se mu bo pa vsekakor vtisnil v spomin. Jaka je bil nad samim dogodkom prijetno presenečen in predvsem navdušen, da je kljub napovedanemu slabemu vremenu prišlo ogromno ljudi. Na vprašanje, ali ima kakšno skrivno sestavino, je odgovoril:

Imam ogromno skrivnih sestavin, vse so domače. Vseeno pa se trudim, da ostanem pri pristnem, lendavskem bograču.

PRI RIBIŠKEM DOMU

Bogračfest 2018 se je zaključil na odru pri Ribiškem domu. Tam so zbrane zabavali Blue Planet, vedno odlična skupina Crvena jabuka. Glasbeniki so privabili tako mlade, kot tudi mlade po srcu, njihova glasba pa je odmevala pozno v noč.

Veš o Bogračfestu tukaj.

Foto: Mediaspeed

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test