INVESTICIJE: Predstavitev aktualnih projektov v občini Lendava

LENDAVA: Na dan Bogračfesta so bili v Mestni hiši predstavljeni najzahtevnejši projekti v občini Lendava.

CENTER ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE

Župan občine Lendava mag. Anton Balažek je predstavil Center za zaščito in reševanje Lendava. Projekt predstavlja infrastrukturo za tri pakete izzivov: varstvo okolja in civilna zaščita, požarna varnost ter poplavna varnost. Projekt je tik pred podpisom pogodbe, potrebno je samo še, da občinski svet potrdi investicijski načrt. Med cilji Centra za zaščito in reševanje so med drugim kadrovska okrepitev gasilske zveze, industrijska gasilska enota ter okrepitev kadra civilne zaščite. Načrtovano je, da bo izvajalska pogodba podpisana v mesecu septembru, pričetek del je planiran v zimskih mesecih, zaključek pa nekje do velikonočnih praznikov oz. do prvega maja. 

NOGOMETNA AKADEMIJA

Gvora je bilo tudi o Nogometni akademiji. Predstavnik NK Nafta 1903  mag. Igor Magdič je poudaril pomembnost projekta tako za Lendavo kot tudi širšo okolico. Infrastruktura za potrebe Nogometne akademije bo postavljena v dveh delih. Prva je vadbena površina oz. vadbeni center za mlajše selekcije do 13 let in bo v neposredni bližini Dvojezične srednje šole. Druga pa bo med termami Lendava in naseljem Trimlini. Želijo si, da se do konca leta 2019 zaključijo vsa dela.

KULTURNI CENTER

Predstavljen je bil tudi projekt novega Kulturnega centra. Prof. Peter Gabrijelčič, nekdanji dekan Fakultete za arhitekturo, želi stari blagovnici, ki je bila včasih središče Lendave, povrniti nekdanjo slavo. Poudaril je, da ta blagovnica potrebuje samo malo »kozmetike« in lahko ponovno postane središče srečanj, hkrati pa je prepričan, da bi lahko nov kulturni center angažiral turista za cel dan. Prenova nekdanje blagovnice v nov Kulturni center, kje bo sodobna knjižnica, večnamenski prostor in program Ljudske univerze, se že projektira. 

Foto: Mediaspeed

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test