15. maj, 2019 16:50

IZOBRAŽEVANJE: Parada učenja v Lendavi

LENDAVA: Parada učenja – Dan učečih se skupnosti je bil danes osrednji dogodek Tedna vseživljenjskega učenja, ki ga v Sloveniji letos obeležujemo že štiriindvajsetič; na zemljevid Parade učenja se je letos umestila tudi Lendava. Zaradi slabega vremena se je dogajanje iz letnega odra in mestnega parka, preselilo v avlo Gledališke in koncertne dvorane Lendava.

TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Teden vseživljenjskega učenja je najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji, ki se je od leta 1996 obogatila z različnimi akcijami. Ena izmed akcij je tudi Parada učenja – Dan učečih se skupnosti, ki se v letu 2019 odvija v 17 mestih širom po Sloveniji.

PARADA UČENJA V LENDAVI PRIVIČ

Na zemljevid Parade učenja se z letošnjim letom umestila tudi Lendava, kjer se je slednja odvija prvič. Koordinator Tedna vseživljenjskega učenja in hkrati s tem tudi Parade učenja je Zveza kulturnih društev Lendava. K izvedbi prireditve sta pristopili tudi Občina Lendava in Ljudska univerza Lendava.

PESTER PROGRAM

Danes se je v preddverju Knjižnice-Kulturnega centra Lendava predstavilo skoraj 40 ponudnikov različnih oblik izobraževanja in prenašanja znanja. Predstavili so svojo izobraževalno ponudbo ter prenos znanj iz generacije na generacijo. Pestro dogajanje se je odvijalo tudi na odru, saj se je v programu, ki je del Parade učenja predstavilo 15 nastopajočih skupin ali posameznikov. Za tiste bolj vedoželjne pa so v Sinagogi pripravili dve predavanji, na temo Romov in njihove kulture ter židovske kulture v Lendavi.

»UČENJE TEMELJ RASTI«

Udeležence Parade učenja je pozdravil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar in v svojem nagovoru poudaril, da bogat program in celodnevno pestro dogajanje, kakor tudi nabor številnih dogodkov, ki so namenjeni vseživljenjskemu učenju dokazujejo, da učenju v lokalni skupnosti posvečamo posebno pozornost: »Učenje je namreč temelj rasti in razvoja tako osebnega kakor tudi družbenega, je pot ki vodi naprej, nas bogati in prispeva k napredku.«

Na Paradi učenja so danes gostili kar dva od šestih prejemnikov priznanj za posebne dosežke na področju izobraževanja odraslih, in sicer Natašo Horvat ter Študijski krožek Lipovci, vsem je čestitke izrekel tudi župan Janez Magyar.

Foto: Tomaž Galič

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test