13. junij, 2018 14:53

KOLESARSTVO: Start kolesarske dirke Po Sloveniji

LENDAVA - KOLESARSKA DIRKA: Več kot 150 kolesarjev se je izpred Gledališke in koncertne dvorane Lendava podalo na jubilejno 25. mednarodno kolesarsko dirko Po Sloveniji.

PRAVI ŠPORTNI SPEKTAKEL

Po Pomurju danes vozijo najboljši svetovni kolesarji; 9 ekip serije World Tour ter slovenski asi, kot so Primož Roglič, Jani Brajkovič, Matej Mohorič, Luka Mezgec in Jan Polanc. S startom v Lendavi in ciljem v Murski Soboti se nam obeta pravi športni spektakel. Kolesarje je pred začetkom dirke pozdravil župan Občine Lendava mag. Anton Balažek in jim zažel uspešno dirko. Izpostavil je tudi pomen takega dogodka za promocijo Lendave in zbranim predstavil razvojne projekte Občine, med drugim kandidaturo za Evropsko prestolnico kulture 2025. Po tem, ko je župan Občine podal start za začetek dirke, se je karavana 155 kolesarjev odpravila proti Madžarski.

TELEVIZIJSKI PRENOS DIRKE - SLIKA LENDAVE V 120 DRŽAV

Dirko Po Sloveniji lahko spremljate na kanalih Eurosport (1/2 in Eurosport Player), Televiziji Slovenija ter preko multimedijskega centra MMC na www.rtvslo.si. Skupno bo direktni prenos dirke predvajan v 120 različnih držav. Lendava je predstavljena z lepimi helikopterskimi posnetki (stolp Vinarium, Terme, grad, gledališka in koncertna dvorana) in pohvalnimi komentarji.

FOTO: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test