04. maj, 2020 14:01

KORONAVIRUS: Sproščanje ukrepov: odpirajo se knjižnice, galerije, muzeji, …

SLOVENIJa - LENDAVA: Epidemiološka situacija glede novega koronavirusa v Sloveniji se umirja, zato se je začelo postopno sproščanje sistemskih ukrepov za zamejitev širjenja virusa. Pred prazniki je bila tako odpravljena prepoved gibanja zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča. Danes ponovno odpira svoja vrata lendavska knjižnica, od jutri pa si boste lahko ogledali tudi razstave na lendavskem gradu.

KNJIŽNICA LENDAVA ODPRTA ZA VRAČILO IN PREVZEM 

Vlada je že prejšnji teden določila odpravo nekaterih omejitev na področju kulturne dejavnosti, kjer je mogoče kljub zaprtemu prostoru zagotoviti, da je stik med obiskovalci minimalen. Tako so lahko že prejšnji teden svoja vrata odprle knjižnice, galerije in muzeji. Knjižnica Lendava svoja vrata pod posebnimi pogoji odpira danes; odprta bo le za vračilo in prevzem predhodno naročenega gradiva, čitalnica in zunanje knjižnice pa ostajajo zaprte. Več informacij najdete tukaj.

GIORGIA DE CHIRICO NA LENDAVSKEM GRADU

Razstave na lendavskem gradu pa si boste lahko ogledali spet od jutri naprej. V prostorih Galerije – Muzeja Lendava so pod okriljem cikla Velikanov svetovne likovne umetnosti na lendavskem gradu na ogled dela svetovno znanega umetnika Giorgia de Chirica. Sinagoga in Muzej meščanstva, tiskarstva in dežnikasta v starem mestnem jedru Lendava pa bosta ponovno odprta v prihodnjih dneh.

ODPIRAJO SE TERASE LOKALOV

Od danes, 4. maja, je dovoljene tudi strežba na zunanjih površinah gostinskih lokalov, obutvene in usnjarska dejavnosti, izdelava ključev, storitve fotografov, fotokopirnic, urarjev in zlatarjev. Z današnjim dnem se odpirajo tudi frizerski in kozmetični saloni, znova pa so za udeležbo vernikov pri mašah in drugih bogoslužjih svoja vrata odprle tudi slovenske cerkve.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je ob sprostitvi ukrepov pripravil različna priporočila in navodila za varno izvajanje posameznih dejavnosti, ki so objavljena na spletni strani Inštituta.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test