13. maj, 2019 15:14

KULTURA: 16. promenadni koncert orkestrov glasbenih šol

LENDAVA: Glasbena šola Lendava je minuli petek v Gledališki in koncertni dvorani Lendava organizirala že 16. promenadni koncert orkestrov pomurskih javnih glasbenih šol.

NASTOPILO SEDEM OKREKSTROV

Obiskovalce sta nagovorila ravnateljica Glasbena šole Lendava Hajnalka Magyar in župan občine Lendava Janez Magyar. Na koncertu, ki so ga letos zaradi slabega vremena z letnega odra Gledališke in koncertne dvorane Lendava prestavili na notranji oder, je letos nastopilo sedem orkestrov. Predstavil se je Pihalni orkester Glasbene šole Gornja Radgona z dirigentom Rokom Volkom, Kitarski orkester Glasbene šole Gornja Radgona z dirigentko Klavdija Kovič, Pihalni orkester Glasbene šole Murska Sobota z dirigentom Boštjanom Lašičem, Godalni orkester Glasbene šole Murska Sobota z dirigentko Polono Lekić in Pihalni orkester Glasbene šole Ljutomer, ki mu je dirigiral Simon Novak. Na promenadnem koncertu sta zaigrala tudi dva orkestra Glasbene šole Lendava, harmonikarski orkester pod taktirko Denisa Zvera in pihalni orkester, ki ga vodi Tomi Došen.

Mladi glasbeniki so tudi tokrat navdušili s svojim glasbenim znanjem, tako kot ob mnogih drugih priložnostih, ko s svojimi nastopi popestrijo in obogatijo različne prireditve.

Foto: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test