21. januar, 2020 14:22

KULTURA: Dan madžarske kulture

LENDAVA: Minulo nedeljo so v Gledališki in koncertni dvorani Lendava ob dnevu madžarske kulture podelili najvišja priznanj s področja narodnostne kulture za leto 2020.

Veleposlanica Madžarske v Sloveniji Edit Szilágyi Bátorfna  je v slavnostnem govoru poudarila, kako pomembno je, da kulturno dediščino ne le ohranjamo, ampak iz nje redno črpamo, saj je prav stičišče, kjer se srečujeta slovenska in madžarska kultura odličen vir, iz katerega je mogoče črpati in ustvarjati nove stvari.

PRIZNANJA GYÖRGYJA ZALE

Letos so priznanja Györgyja Zale, ki jih podeljujejo za ustvarjalnost in negovanje ter ohranjanje madžarske narodnostne kulture, prejeli Eta Török, István Schmidt, Lucija Šetar, Ferenc Kósa in Ferenc Szabo. Nagrajencem je čestital tudi župan Občine Lendava Janez Magyar in se jim zahvalil za njihov prispevek, trud in energijo, ki jo vnašajo v kulturno podobo lokalne skupnosti.

V kulturnem programu sta nastopili univerzitetna folklorna skupina Szokos iz Sombotela in folklorna skupina Gencsepatija z odrskim nastopom Od Zselica do Fiizesa - Plesno potepanje po Karpatskem bazenu.

Foto: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test