13. maj, 2018 09:18

KULTURA: Kulturni dan slovenskih vrtcev v Lendavi

LENDAVA - PREDŠOLSKA VZGOJA IN TURIZEM: Skupnost vrtcev Slovenije je organizirala kulturni dan v Lendavi, ki je v petek in soboto gostila več kot 800 predstavnikov vrtcev iz vse Slovenije.

PESTER KULTURNI PROGRAM V GLEDALIŠKI IN KONCERTNI DVORANI

Predstavljeni so bili kratki kulturni programi, ki so jih izvajali zaposleni iz gostujočih vrtcev. Predstavili so svojo kreativnost in angažiranost na področju kulture, ki jo pri svojem delu prenašajo tudi na otroke.

SPREJEM ORGANIZATORJEV V MESTNI HIŠI

Organizatorje prireditve je v Mestni hiši sprejel župan mag. Anton Balažek ter jim predstavil občino Lendava v kontekstu razvoja turizma in povezovanja kulture s turistično ponudbo kraja. Poudaril je pomen dogodkov, ki pritegnejo veliko število obiskovalcev v kraj, kjer se dogodek odvija in prispevek vrtcev k razvoju kulture v najširšem pomenu besede.

VELIKO OBISKOVALCEV IN TURISTIČNI UTRIP

Veliko število udeležencev Kulturnega dneva slovenskih vrtcev ter drugih obiskovalcev je spremenilo petkovo in zlasti sobotno podobo Lendave. Mesto in okolica sta bili polni radovednih turistov, ki so si ogledovali zanimivosti, se sprehajali in posedali po lokalih. Lendava in širša okolica sta doživeli pravi turistični utrip tudi po zaslugi prireditev v Dolgi vasi in v Radmožancih. Prireditev v Dolgi vasi je obiskal tudi župan in pohvalil organizatorje za razvoj prireditve in veliko število obiskovalcev tega že uveljavljenega kulinaričnega dogodka.

FOTO: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test