30. december, 2019 13:42

KULTURA: Lendava s kandidaturo za EPK 2025 povezala štiri države

LENDAVA: Občina Lendava je v skladu s pravilnikom Ministrstva za kulturo RS namero o prijavi kandidature Lendave za Evropsko prestolnico kulture 2025 že oddala, prijavno gradivo pa bo danes oddala tudi na Ministrstvu za kulturo RS v Ljubljani.

Izjemno zahtevno, razvejano in obsežno gradivo prijave za kandidaturo je terjalo tudi  širok nabor posameznikov, strokovnjakov z različnih delovnih področij. V ožjem delovnem timu, ki je oblikoval vsebinski material, so poleg strokovnih sodelavcev iz lendavskih javnih zavodov in Občine Lendava pri pripravi gradiva sodelovali  Peter Tomaž Dobrila, Katjuša Kranjc, Matej Fišer in Janez Balažic, v sklepni fazi pa še številni drugi posamezniki, saj je gradivo potrebno oddati v angleškem in slovenskem jeziku v grafično dodelani obliki tako v papirni kot elektronski različici.

Pomemben prispevek pri pripravi gradiva po so imeli tudi številni pozamezniki kot je povedala arhitekta in oblikovalka Katjuša Kranjc: "Prepričana sem, da nam ne bi uspelo brez pomoči številnih Lendavčanov in tistih, ki jim je mar za Lendavo. Bilo jih je res zavidljivo veliko; več kot 50 dragocenih mnenj in idej. Vsak prispevek, še tako majhen, je bil neprecenljiv. Pomagal nam je pri zasnovi koncepta, kot tudi razumeti kaj Lendava potrebuje in kaj Lendava lahko da."

Pri zasnovi prijavnega gradiva so upoštevane vse smernice, prioritete in priporočila Evropske unije, kot tudi zamisli domačinov, ki bi lahko dolgoročno obogatile ožji in širši prostor.

"Z našo kandidaturo želimo prispevati k boljši prihodnosti Lendave, regije in tudi same Evrope," je na današnji novinarski konferenci povedal župan Občine Lendava Janez Magyar.

Več o kakdidaturi Lendave za EPK 2025 si lahko preberete tukaj.

Foto: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test