25. september, 2020 13:37

KULTURA: Poklon ljubiteljski kulturi

LENDAVA: Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Zveza Kulturnih društev Lendava sta v Tednu ljubiteljske kulture prvič sodelovala leta 2014. V spomin in kot simbol ljubiteljske kulture so takrat v bližini njihovega sedeža na Glavni ulici v Lendavi posadili jablano in ta teden so ob jablani postavili tudi spominsko ploščo.

Spominsko ploščo sta odkrila direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti mag. Marko Repnik in podžupanja Občine Lendava Rozina Nemec, ki je ob tej priložnosti povedala, da takšni dogodki dajejo priznanje vsem tistim kulturnim ustvarjalcem, ki svojo energijo in čas ljubiteljsko namenjajo kulturi in da bo Občina Lendava takšna prizadevanja tudi v prihodnje podpirala, saj spodbujajo k sprejemanju večkulturnosti življenja, sožitja med ljudmi in ohranjanju ljudskega izročila.

Pripravili so tudi kratek kulturni program v katerem so nastopili ljudski pevci, krajše slovesnosti pa so se udeležili člani kulturnih društev v prekmurski, hrvaški, madžarski in romski narodni noši.

Foto: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test