16. februar, 2019 13:34

KULTURA: Slavnostni koncert in podelitev nagrad v okviru 14. tekmovanja mladih baletnih plesalcev

GLEDALIŠKA IN KONCERTNA DVORANA LENDAVA: Minuli četrtek se je zaključilo tridnevno tekmovanje mladih baletnih plesalcev, ob tej priložnosti sta baletnike in zbrane nagovorila predsednik Državnega zbora RS mag. Dejan Židan in župan Občine Lendava Janez Magyar.

LENDAVA GOSTITELJICA DRŽAVNEGA TEKMOVANJA

Lendava je letos že tretjič gostila mlade slovenske baletne plesalce, ki so nam znova prikazali, kaj neverjetnega zmorejo njihova telesa, s katerimi predstavljajo svoje osebnosti, razmišljanja in čutenja. Posebej pa je s svojo prisotnostjo državno baletno tekmovanje počastil predsednik Državnega zbora RS mag. Dejan Židan.

Ob slavnostnem koncertu in podelitvi nagrad je z zbranimi delil misli tudi župan Janez Magyar: "V veliko veselje mi je, da tekmovanje mladih slovenskih baletnih plesalcev Slovenije v Lendavi gostimo že tretjič, kar lahko pomeni samo to, da se na odru Gledališke in koncertne dvorane počutite doma. Z veseljem smo vam prišli naproti z našim gostoljubjem, predvsem pa z našimi sodelavci v javnih zavodih, v sodelovanju s katerimi ste organizirali tudi letošnje tekmovanje.

Glasbena šola Lendava je na tem odru organizirala in izvedla že veliko tekmovanj in revij najvišjega ranga, še posebej ponosna pa je na baletni oddelek, ki pomembno prispeva k barvitosti koncertnih nastopov šole in drugih dogodkov v našem mestu. Zato je edino prav, da jim s strani Občine priskočimo na pomoč pri reševanju prostorske stiske baletnega oddelka. Zavedamo se, kako pomembno je  za mlade plesalce, da svoje strasti, značaj in življenjska hotenja uresničijo na način, ki jim je najbližje."

Foto: tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test