05. februar, 2020 14:29

KULTURA: Sprejem ob slovenskem kulturnem prazniku

LENDAVA: Pred  osrednjo slovesnostjo ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo v četrtek ob 18. uri v gledališki in koncertni dvorani, so se predstavniki javnih zavodov, kulturne zveze in društev, ki delujejo v občini Lendava, srečali na sprejemu v prostorih Mestne hiše.

Župan Občine Lendava Janez Magyar se je ob tej priložnosti zahvalil vsem prisotnim, njihovim sodelavcem ter članom za prispevek in trud, ki ga vnašajo v kulturno podobo občine; tako zaposleni v javnih zavodih, kakor tudi vsi prostovoljci, ki delujejo v okviru kulturnih in drugih društev, so pomemben in nepogrešljiv člen pri raznoliki kulturni ponudbi.

To smo želeli upoštevati tudi pri javnih razpisih in društvom z dodatnimi sredstvi, ki letos za področje kulture znašajo 30.000,00 Eur omogočiti izvedbo raznovrstnih programov in s tem okrepiti njihovo delovanje. Razpisi bodo objavljeni v prihodnjih dneh, društva pa bodo za oddajo vlog imela na voljo 30 dni, kar pomeni, da bodo lahko že v začetku leta pripravila kakovostne programe. Prav tako bomo v mesecu februarju objavili javni razpis za projekte na področju kulture, na katerega se bodo lahko prijavili vsi ustvarjalci na področju kulture, javni zavodi in vse nevladne organizacije s področja kulture.

Župan je izpostavil, da ne smemo pozabiti na vlogo vzgojno – izobraževalnih institucij, ki imajo izjemen pomen pri oblikovanju vrednot in vrednostnega sistema mladih ljudi, česar lep dokaz sta tudi letošnji mladi dobitnici priznanj ob kulturnem prazniku.

Dotaknil se je tudi prijave Lendave za Evropsko prestolnico kulture 2025, kjer konec meseca sledi ustna predstavitev in zagovor pred mednarodno komisijo. Ob tem je pohvalil delo celotne ekipe, ki pospešeno dela na projektu in pripravi zagovora, ki bo ne glede na rezultat izbora pomemben razvojni dokument oz. izhodišče za delo na področju kulture v bodoče.

OSREDNJA SLOVESNOST

Osrednja slovesnost v počastitev slovenskega kulturnega praznika v občini Lendava bo v četrtek, 6. februarja 2020, ob 18. uri v gledališki in koncertni dvorani  v Lendavi. Ob tej priložnosti bodo podeljena tudi županova priznanja za uspešno delovanje na področju kulture. V kulturnem programu pa bodo nastopili učenci in učitelji Dvojezične osnovne šole I Lendava in glasbena skupina Prašnati.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test