03. december, 2018 09:05

KULTURA: Ta veseli dan kulture

LENDAVA: Tudi Lendava se pridružuje dnevom odprtih vrat slovenske kulture. Svoja vrata danes odpirata lendavski grad in sinagoga, zvečer pa se bo na odru Gledališke in koncertne dvorane Lendava odvila prireditev Praznujmo skupaj.

BOGAT KULTURNI PROGRAM

Že osemnajstič zapovrstjo odpirajo svoja vrata kulturne ustanove in druge organizacije, ki so pripravile bogat program. 140 organizatorjev v 54 krajih po Sloveniji pripravlja skupno več kot 320 dogodkov namenjenih vsem starostnim skupinam. V Lendavi ste danes vabljeni k ogledu lendavskega gradu ter Sinagoge. Grad bo odprt od 8. do 16. ure, sinagoga pa od 10. do 14. ure. Zvečer ob 18. uri pa si lahko ogledate tradicionalno srečanje najbolj uspešnih skupine iz Upravne enote Lendava na regijskih in državnih srečanjih ljubiteljske kulture tem letu.

DOSTOPNOST KULURE

Z dnevom odprtih vrat v slovenski kulturi ob 3. decembru, obletnici Prešernovega rojstva, je ministrstvo začelo v Prešernovem letu 2000. Z leti se je pobuda preoblikovala v Ta veseli dan kulture in prerasla v množičen kulturni dogodek, na ta dan se najlepše združujeta dostopnost in želja ljudi po doživetju kulture. Prav zato je Ministrstvo za kulturo včeraj v Narodni galeriji v Ljubljani organiziralo simbolno odprtje evropskega leta kulturne dediščine v Sloveniji.
 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test