21. marec, 2020 09:05

NAPOVEDUJEMO: Ščepec kulture

LENDAVA: Na spletni strani lendvadanes.si vam bomo ob aktualnih vsebinah povezanih z organizacijo dejavnosti v teh izrednih razmerah v naši občini poskušali podajati tudi vsebine, ki vas bodo usmerile k dejavnostim, na katere smo morda nekoliko pozabili, saj nanje nismo bili pozorni, zanje nismo imeli časa ali pa preprosto niso bile del naših življenj.

Samoumevnosti vsakdana, kot je hoditi v službo, šolo, na fitnes, v knjižnico, k prijateljem, sorodnikom ali na izlete so za nekaj časa mimo. Vsakega od nas se bodo spremembe dotaknile in nas zelo verjetno tudi premaknile iz naših rutinskih navad in načina delovanja, odzivanja. Tokrat nihče ni izvzet in nedotakljiv, ne v službah, ne zasebno.  Mnogi med nami so delovno dodatno obremenjeni, mnogi tudi prisilno doma, vsi skupaj pa se bomo morali naučiti najti drugačne načine, kako zapolniti naš vsakdan.

Z dostopom do spleta in s komunikacijo preko družabnih omrežij smo informirani o dogodkih po vsem svetu, obenem pa pozabljamo na vrednosti in vrednote, ki so v našem okolju, v našem domu. Zato bomo opozorili nanje in vam morda odstrli kakšen kotiček sveta, ki tiči med platnicami na vaši domači knjižni polici ali med zidovi bogate zakladnice lendavske kulturne zgodovine. Objavljali jih bomo v dveh rubrikah, ki ju najdete na vstopni strani spletne strani: Nekaj lepega iz lendavske galerije in Knjiga je dobra izbira...

NEKAJ LEPEGA IZ LENDAVSKE GALERIJE

Galerija - Muzej Lendava je v mnogih desetletjih organiziranja Mednarodnih likovnih kolonij ustvarila izjemno umetniško zbirko. Vsak dan bomo na naši spletni strani objavili eno. Začeli bomo z likovnim delom domačinke, akademske slikarke in tekstilne oblikovalke Marike Danč Roth, ki je pred dnevi praznovala 70 let.

KNJIGA JE DOBRA IZBIRA ...

Čas, ki ga bomo primorani preživeti doma, bo pravšnja priložnost, da iz domačih polic vzamemo knjige, ki na nas čakajo tam že nekaj časa. Zagotovo pa si bomo dobre in zanimive knjige na priporočilo prijateljev in sosedov lahko tudi izmenjali. Nekaj posameznikov, ki so s knjigo povezani še tesneje kot večina, bomo povprašali, katere knjige priporočajo v branje tudi drugim. Prvi bo Štefan Kardoš, pisatelj, profesor slovenskega jezika in književnosti, ki dela v Lendavi.

PO KNJIGE S KLIKOM

Knjižnice po Sloveniji so sicer zaprle svoje vrata in če se niste založili z branjem, si lahko izposodite elektronske knjige ali pa dostopate do digitalnih vsebim, ki jih ponuja Knjižnica Lendava.

V branje priporočajo elektronske knjige, revije, revijo Lindua, elektronske zbirke na daljavo, druge podatkovne baze in portal za elektronsko izposojo knjig BIBLOS.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test