27. avgust, 2020 11:26

NAPOVEDUJEMO: Dan bograča v Lendavi v znamenju bograča za s sabo

LENDAVA: To soboto, 29. avgusta, bomo v starem mestnem jedru Lendave obeležili Dan bograča, ki je posvečen tradicionalni jedi, po kateri je prepoznavna Lendava kot svetovna prestolnica bograča. Ker letos največjega tekmovanja v kuhanju bograča, ki navadno na Glavno ulico privabi tekmovalne ekipe, zaradi epidemioloških razmer ni moč izvesti, bo sobota v manjšem obsegu v znamenju kuhanja bograča in  bograča za s sabo.

Obiskovalci bodo lahko bograč, ki ga bo pripravljala Mestna skupnost Lendava, vzeli s sabo pri nekdanji blagovnici od 10. ure naprej. Obenem bo v dopoldanskem času potekala še domača tržnica pod kostanji s ponudbo sezonske zelenjave, domačih izdelkov in kulinarike z vinom. Ves dan bo bograč v ponudbi za obiskovalce tudi pri stolpu Vinarium.

Organizator Dneva bograča Zavod za turizem in razvoj Lendava poziva občane in ostale zainteresirane h kuhanju bograča in objavljanju fotografij na socialnih omrežjih, označenih z #bogracfest #visitlendava - najboljše in najizvirnejše fotografije z osrednjim motivom bograča bodo nagrajene. Več informacij lahko preberete na www.lendava-lendva.si.

KONCERT MARKO BANDE IN TJAŠE ŠIMONKA

Na predverčer dneva bograča bo na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane nastopila glasbena zasedba Marko banda in glasbenica Tjaša Šimonka Kavaš. Koncert Marko Bande, ki v letošnjem letu praznuje 30-letnico delovanja, bo v petek, 28. avagusta, ob 20. uri.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test