01. julij, 2020 14:00

OBVESTILO: Od danes brezplačni javni medkrajevni potniški promet za vse upokojence

SLOVENIJA: Upokojenci, imetniki invalidske evropske kartice, vojni veterani in vsi, starejši od 65 let, bodo lahko medkrajevni potniški promet z današnjim dnem, 1. julijem 2020, koristili brezplačno. Vlogo za vozovnico bodo lahko oddali na prodajnih mestih ali po pošti.

Tistim upravičencem, ki nimajo možnosti, da si natisnejo vlogo, Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Lendava potrebne obrazce pošlje tudi na dom.  Pokličete jih lahko med 12.30 in 14.00 na telefonsko številko 02 575 1127 in vam bodo predpisano vlogo oziroma obrazec poslali po pošti.

Kdo je upravičen do brezplačne medkrajevne vozovnice za vlak in avtobus?

Vlogo za brezplačno medkrajevno vozovnico za javni potniški promet lahko oddajo štiri skupine ljudi, ki pa morajo hkrati izpolnjevati tudi nekaj dodatnih pogojev. Skupine, ki so upravičene, so:
• upokojenci,
• imetniki invalidske evropske kartice,
• vojni veterani in
• starejši od 65 let.

Vsi, ki sodijo v katero izmed zgornjih skupin pa za pridobitev brezplačne vozovnice ne smejo opravljati samostojne registrirane dejavnosti, biti poslovodne osebe gospodarske družbe ali direktorji zasebnih zavodov.

Več informacij in pojasnil v zvezi s pridobivanjem brezplačne vozovnice si lahko preberete tukaj ali pokličete na Ministrstvu za infrastrukturo, dosegljivi so na telefonski številki 01 478 84 11 ob delavnikih od 8. do 16. ure.

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test