01. avgust, 2019 14:44

PRAZNOVANJE: Zlata maša domačina Józsefa Bernáda

LENDAVA: Prihodnjo nedeljo bo v lendavski župniji praznik zlatega jubileja duhovništva domačina Józsefa Bernáda. Ob tej priložnosti bo Občina Lendava zlatomašniku ob 50. obletnici duhovniškega posvečenja podelila spominsko listino za njegov prispevek k razvoju in napredku občine.

ZAHVALA ZLATOMAŠNIKU

Zaradi odsotnosti se župan Janez Magyar nedeljskega praznovanja ne bo mogel udeležiti, zato je skupaj s podžupanom dr. Mihaelom Kasašem zlatomašnika v Domu starejših Lendava obiskal že včeraj in se mu zahvalil za njegovo predanost lendavskim vernikom in ljubeznivo skrb za njihove duhovne potrebe. Posebej se je gospodu Bernádu zahvalil za njegov prispevek pri obnavljanju in gradnji sakralnih objektov v občini, ki predstavljajo nepogrešljiv del naše kulturne dediščine.

Zlatomašnik Jozsef Bernad je v rojstni župniji v Lendavi med letoma 1969 in 1982 opravljal službo kaplana, 1982 pa je v dvojezični župniji svete Katarine postal župnijski upravitelj župnije in to službo opravljal do leta 1990. Tega leta je postal župnik in v tej funkciji deloval nadaljnjih osem let. Leta 1997 je bil imenovan za častnega konzistorijalnega svetnika mariborske škofije.

Spominsko listino Občine Lendava bo jubilantu predal podžupan dr. Mihael Kasaš v nedeljo, 4. julija, ko bo slovesna sveta maša pri Domu starejših Lendava.

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test