27. marec, 2020 12:07

PRIPOROČAMO: Ščepec kulture

LENDAVA: Na občinski spletni strani smo ob aktualnih vsebinah povezanih z organizacijo dejavnosti v teh izrednih razmerah v naši občini pričeli z objavami v dveh novih rubrikah, ki ju najdete na vstopni strani: Nekaj lepega iz lendavske galerije in Knjiga je dobra izbira...

Tukaj najdete vsebine, ki vas bodo usmerile k dejavnostim, na katere smo morda nekoliko pozabili, saj nanje nismo bili pozorni, zanje nismo imeli časa ali pa preprosto niso bile del naših življenj. Z njimi vas želimo opozorili na vrednosti in vrednote, ki so v našem okolju, v našem domu in vam odstirati kakšen kotiček sveta, ki tiči med platnicami na vaši domači knjižni polici ali med zidovi bogate zakladnice lendavske kulturne zgodovine.

NEKAJ LEPEGA IZ LENDAVSKE GALERIJE

Galerija - Muzej Lendava je v mnogih desetletjih organiziranja Mednarodnih likovnih kolonij ustvarila izjemno umetniško zbirko. Pretekli teden smo vsak dan na naši spletni strani objavili eno delo iz te bogate zbirke. Danes je to delo pomurskega akademskega slikarja Ignaca Medena.

KNJIGA JE DOBRA IZBIRA ...

Čas, ki smo ga primorani preživeti doma, je priložnost, da iz domačih polic vzamemo knjige, ki na nas čakajo tam že nekaj časa. Zagotovo pa si bomo dobre in zanimive knjige na priporočilo prijateljev in sosedov lahko tudi izmenjali. Nekaj posameznikov, ki so s knjigo povezani še tesneje kot večina, smo povprašali, katere knjige priporočajo v branje tudi drugim. Prejšnji teden smo objavili sedem predlogov Štefana Kardošo, pisatelja in profesorja slovenskega jezika in književnosti, ki poučuje v Lendavi. Danes pa so objavljeni predlogi Klarise Jovanović, profesorice francoščine in primerjalne književnosti, književne prevajalke iz grščine, pesnice in pevke, ki živi v Lendavi.

PO KNJIGE S KLIKOM

Knjižnice po Sloveniji so sicer zaprle svoje vrata in če se niste založili z branjem, si lahko izposodite elektronske knjige ali pa dostopate do digitalnih vsebim, ki jih ponuja Knjižnica Lendava.
 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test