14. maj, 2019 18:25

RAZSTAVA: V vitrinah kupole stolpa razstavljene panjske končnice

LENDAVSKE GORICE: Čebelarsko društvo Lendava je v sodelovanju z Dvojezično šolo II Lendava na razglednem stolpu Vinarium pripravilo krajšo otvoritev razstave panjskih končnic z naslovom pridni kot čebele. Gre za razstavo, ki so jo pripravili že drugo leto zapored v vitrinah kupole stolpa in je na ogled že od začetka maja – v mesecu, ko se obeležuje tudi svetovni dan čebel, tj. 20. maja.

Zbrane so pozdravili in nagovorili župan Janez Magyar, ravnateljica DOŠ II Livia Horváth ter predsednik čebelarskega društva Štefan Cigut. Župan Janez Magyar je ob tem poudaril pomen vključevanja učencev, ki širši javnosti predstavljajo svoje znanje in spretnosti, s čimer popestrijo turistično ponudbo na samem stolpu. Obenem je poudaril pomen čebel za človeka in njegovo zdravje ter pohvalil sodelovanje čebelarskega društva pri vključevanju v projekt slovenskega zajtrka. Učenci DOŠ II so ob tej priložnosti v kupoli stolpa zaplesali, zaigrali in recitirali.

RAZSTAVA DO 23. MAJA

Razstava panjskih končnic je na ogled do 23. maja; čebelarsko društvo, ki svojo ponudbo ob koncih tedna predstavlja v čebelarski hiški ob stolpu, pa bo 7. junija pripravilo tudi dan odprtih vrat pri učnem čebelnjaku.
 

Foto: ZTR Lendava

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test