31. december, 2019 11:41

SODELOVANJE: Na mostu čez reko Muro so se srečali slovenski in hrvaški policisti

PETIŠOVCI: Slovenski in hrvaški policisti z mejnih postaj Petišovci in Mursko Središče so se tudi letos srečali na mostu čez Muro in v reko tradicionalno vrgli policijsko kapo kot simbol dobrega sodelovanja. Lepa prijateljska gesta je še en pozatelj več, ki kaže na dobro sodelovanje tako med obema policijama kot med dvema lokalnima skupnostma. Letos sta po Muri prvič zaplavali dve policijski kapi, slovenska in hrvaška.

Prvič je kapa poletela v reko Muro leta 1992, ko so se na mostu čez mejno reko prvič prijateljsko srečali mejni policisti in cariniki s slovenske in s hrvaške strani novega mejnega prehoda Petišovci - Mursko Središče, da si 31. decembra zaželijo srečo in zdravje. Takrat je enemu od policistov z glave veter odnesel policijsko kapo. V spomin na ta dogodek so se vsako leto srečevali na mostu in v reko vrgli enkrat hrvaško, drugič spet slovensko policijsko kapo, letos pa prvič kar obe.

MEDSEBOJNA POVEZANOST IN DOBRO SODELOVANJE

Policistom sta se na mostu pridružila tudi župana Lendave Janez Magyar in Murskega Središća Dražen Srpak in ob tem izpostavila, da smo dobro sodelovanje med obema lokalnima skupnostma letos nadgradili še s podpisom sporazuma o sodelovanju, da bi tako utrdili medsebojno povezanost in vzpodbudili izmenjavo ter sodelovanje za skupen razvoj obeh mest na vseh področjih dela in življenja, tudi na področju varovanja okolja.

Župan Janez Magyar je ob tem dogodku izrazil tudi podporo hrvaški strani pri njihovem prizadevanju za izgradnjo novega mostu čez reko Muro in obvoznice, s katerima bi preusmerili predvsem tovorni promet in tako pomembno prispevali k večji kakovosti življenja prebivalcev Murskega Središća in Čakovca.

Foto: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test