30. januar, 2020 13:27

SODELOVANJE: Priprava razvojne strategije v okviru teritorialnega združenja MURABA

LENDAVA: veliki sejni dvorani Mestne hiše se je v torek odvijala strokovna delavnica za pripravo strategije Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje MURABA.

Državna slovenska samouprava, Samouprava mesta Monošter, Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost in Občina Lendava si v okviru teritorialnega združenja, katerega naloga je razvoj in izvajanje programov sodelovanja v obmejni regiji, prizadevajo za spodbuditev medsebojnega sodelovanja in razvoja območij.

STROKOVNE DELAVNICE

Namen delavnic je bila obravnava in skupno razmišljanje o prej dogovorjenih temah ter izmenjava informacij za pripravo strategije in pripraviti razvojne predloge, ki bodo v sodelovanju regionalnih akterjev izvedljive iz sredstev EU in domačih virov po letu 2020.

PRIPRAVA STRATEGIJE

Glavni zaključki srečanja in strokovnih delavnic so vzpostavitev skupnega gospodarskega prostora za razvoj in ustanovitev novih podjetij, krepitev sodelovanja na območju teritorialnega združenja oziroma skupni nastop z izdelki in storitvami na območju obeh držav. Pomemben poudarek je tudi na kmetijstvu in turizmu, ki gradi na sodelovanju in lokalnih danostih območja.

PRIMER DOBRE PRAKSE

Kot primer dobre prakse iz našega okolja je direktor Zavoda za turizem  in razvoj Romeo Varga predstavil razpršeni hotel Vinarium.

Foto: Tomaž Galič

 

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test