22. januar, 2020 15:22

TURIZEM: Lendava na sejmu Vakantiebeurs na Nizozemskem

NIZOZEMSKA: Slovenski partnerji in turistična podjetja so se pod okriljem Slovenske turistične organizacije predstavili na letošnjem največjem sejmu Vakantiebeurs v Utrechtu na Nizozemskem. Lendava je bila zastopana z razpršenim hotelom Vinarium, razglednim stolpom Vinarium ter ponudbo kolesarskih izletov.

ISKANJE INSPIRACIJE IN ODKRIVANJE NOVIH DESTINACIJ

Vakantiebeurs je že vrsto let največji sejem v Beneluxu. Letos je potekal med 15. in 19. januarjem. Dogodek je bil odlična priložnost za osebno srečanje z novimi partnerji in bodočimi obiskovalci. V letu 2019 je dogodek obiskalo kar 103.312 obiskovalcev, najbolj pogost razlog za obisk sejma je iskanje inspiracije in odkrivanje novih destinacij za potovanja. 

Na slovenskem razstavnem prostoru so je letos pod okriljem Slovenske turistične organizacije na razstavnem prostoru predstavilo 20 slovenskih turističnih ponudnikov, med katerimi je Zavod za turizem in razvoj Lendava predstavljal razpršeni hotel in razgledni stolp Vinarium, poudarek predstavitve pa je bila ponudba in organizacija kolesarskih izletov.

Za obiskovalce z Nizozemske je značilno, da radi raziskujejo Slovenijo z lastnim avtomobilom (individualne touring počitnice) in so na svojih počitnicah aktivni (kolesarjenje in pohodništvo). Zaradi slednjega je velika večina turističnih prenočitev gostov iz Beneluksa ustvarjenih v Sloveniji v času poletne sezone.

Foto: Zavod za turizem in razvoj Lendava

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test