19. marec, 2020 14:02

VAROVANJE OKOLJA: Razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja

SLOVENIJA: Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je na podlagi vladnega sklepa razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja od jutri, 20. marca 2020, na območju celotne države.

Od jutri je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Trenutno se v Republiki Sloveniji že soočamo z daljšim sušnim obdobjem. V letošnjem letu je do sedaj zabeleženo 381 požarov v naravnem okolju, v katerih so posredovale gasilske enote. Beleži se porast požarov predvsem v mesecu marcu (103 požari). Zaradi večje prisotnosti doma se v zadnjih dneh število požarov v naravnem okolju povečuje, kar pomeni večjo izpostavljenost gasilcev možnosti okužb s COVID-19.

Vlada je zato kot enega od ukrepov v boju proti epidemiji in zmanjšanju ogroženosti članov gasilskih enot pred okužbo s COVID-19 sprejela sklep in Upravi RS za zaščito in reševanje naložila razglasitev velike požarne ogroženosti naravnega okolja.

Foto: Uprava RS za zaščito in reševanje

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.

Instagram test