14. junij, 2018 15:03

VZGOJA IN IZOBRAŽEVANJE: Sprejem najbolj uspešnih učencev

LENDAVA – MESTNA HIŠA: Na sprejemu v Mestni hiši so se danes zbrali najbolj uspešni osnovnošolci občine Lendava, ki zaključujejo devetletko in odlični učenci, ki zaključujejo izobraževanja na Glasbeni šoli Lendava.

ČESTITKA ŽUPANA

Župan mag. Anton Balažek  je mladim čestital za vse petice in uspehe ter jim zaželel, da bi osvojeno znanje v prihodnje znali tudi čim bolje uporabiti. Mlade je povabil, naj bodo del pestrega poletnega dogajanja Poleti v Lendavo ter jih pozval, da se tudi sami vključujejo in samozavestno izražajo svoje mnenje in so del zgodbe Evropske prestolnice kulture - Lendava 2025. Najbolj uspešnim učenkam in učencem je ob tej priložnosti poklonil slovenski gledališki abonma, da bi se tako lažje vključevali v kulturno življenje in bili deležni bogate kulturne ponudbe v občini.

TRADICIONALNI SPREJEM

Tradicionalnega sprejema ob zaključku osnovnošolskega izobraževanja se je udeležilo 24 učenk in učencev. Tri učenke iz Dvojezične osnovne šole Genterovci, dve učenki iz Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana, iz Dvojezične osnovne šole I Lendava šestnajst učenk in učencev ter trije učenci iz Glasbene šole Lendava.

UČENCI PREJELI SLOVENSKI GLEDALIŠKI ABONMA TER VSTOPNICO ZA OGLED RAZSTAVE MARCA CHAGALLA

V spomin na uspehe, ki so jih nanizali v letih svojega izobraževanja, so učenci poleg slovenskega gledališkega abonmaja, prejeli tudi vstopnico za ogled likovne razstave Marca Chagalla na lendavskem gradu ter knjigo domačega akademskega slikarja in grafika Štefana Galiča.

FOTO: Tomaž Galič

Deli:

Imate vprašanje? Pošljite nam ga.


Instagram test